Skip to main content

Από μικρή απόσταση ο πυροβολισμός στον 17χρονο Ρομά στη Βοιωτία - Πού τον βρήκε η σφαίρα

Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης

Από το τραύμα που του προκάλεσε η σφαίρα του αστυνομικού στην αριστερή τραχηλική χώρα επήλθε ο θάνατος του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία.

Σύμφωνα με το protothema.gr, από την ιατροδικαστική εξέταση, προέκυψε ότι η βολίδα αρχικά προκάλεσε ένα διαμπερές τραύμα στον αριστερό αντίχειρα και μετά συνέχισε, καταλήγοντας στην αριστερή τραχηλική χώρα.

Πρόκειται για τυφλό τραύμα καθώς η βολίδα βρέθηκε προς τα κάτω, στο πρόσθιο θωρακικό τοίχωμα, εντός των μυών, οκτώ εκατοστά πιο πάνω από τη δεξιά θηλή.

Όπως διαπιστώθηκε από την εξέταση, όταν η βολίδα μπήκε μέσα στον λαιμό έκανε κάταγμα 4ου και 5ου αυχενικού σπονδύλου.

Από την ιατροδικαστική εξέταση, φάνηκε ότι η βολή πραγματοποιήθηκε σε μικρή απόσταση από το θύμα, ενώ ο 17χρονος έφερε και εκδορές τριβής στην αριστερή μετωπιαία χώρα και στα αριστερά ζυγωματικά. Τέλος, όπως διαπιστώθηκε, ο 17χρονος δεν έφερε τραύματα στα πλευρά.

«Εξ επαφής» ο πυροβολισμός, λέει ο Κούγιας

Ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του 41χρονου αστυνομικού από το όπλο του οποίου έφυγε η μοιραία σφαίρα δηλωσε στον ΑΝΤ1 οτι ο πυροβολισμός ήταν εξ επαφής.

«Το αν εκπυροσκρότησε, αν έγινε πάνω σε πάλη είναι κάτι άλλο. Είναι τελείως διαφορετικό να προσπαθείς να πάρει ένα όπλο, να νιώθεις ότι κινδυνεύεις η ζωή σου, να πυροβολείς εν ψυχρώ. Υπάρχει ένα πρωτόκολλο πότε μπορεί να πυροβολήσει αστυνομικός. Εγώ δεν θα υπερασπιστώ αστυνομικό που πυροβόλησε εν ψυχρώ. Δεν δικαιολογείται ένας αστυνομικός να πυροβολεί επειδή η ομάδα των Ρομά έχει παραβατικές συμπεριφορές» είπε.

«Εκείνο που γνωρίζω είναι οτι υήρχε μια καταδίωξη στους δρόμους του Αλιάρτου όπου για πολύ ώρα ο νεαρός έκανε επικίνδυνους ελιγμούς. Όταν βγήκαν εκτός Αλιάρτου επέλεξε να πάει στα ορεινά, η καταδίωξη ήταν 45 λεπτά» πρόσθεσε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος μετέφερε, επίσης, την πληροφορία ότι οι προφορικές καταθέσεις και από τους Ρομά είναι υπέρ του αστυνομικού.

Ο 41χρονος αστυνομικός αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού εξουδετέρωσης. Ο αστυνομικός της ΟΠΚΕ ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε και ότι ο νεαρός επιχείρησε να του πάρει το όπλο, ύστερα από καταδίωξη περίπου 20 λεπτών.