Skip to main content

Παίρνει ξανά ζωή το εγκαταλελειμμένο 16ο Δημοτικό Θεσσαλονίκης

Στον χώρο θα μετεγκατασταθεί το 8ο ΚΑΠΗ, η Δημοτική Βιβλιοθήκη, το ΚΕΠ της Μπότσαρη και η Διεύθυνση πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Στην αποκατάσταση και την επανάχρηση του κτηρίου που στέγαζε το 16ο Δημοτικό Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης καθώς το έργο θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. 

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αστικής Ανθεκτικότητας, Γιώργο Δημαρέλο, πρόκεται ένα πολλαπλασιαστικών ωφελειών έργο που και θα δώσει ζωή σε ένα κτήριο που δεν χρησιμοποιείται και θα μειώσει λειτουργικά κόστη του δήμου.

Το κτήριο των 2.100 τμ, σταμάτησε να λειτουργεί το 2005. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, στον χώρο θα μετεγκατασταθεί το 8ο ΚΑΠΗ, η Δημοτική Βιβλιοθήκη, το ΚΕΠ της Μπότσαρη και η Διεύθυνση πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης του Υπουργείου Παιδείας. Όπως αναφέρεται στην πρόταση του δήμου για το έργο, με την μετεγκατάσταση των δομών αυτών επιτυγχάνεται οικονομία της τάξης των 60,000 ευρώ ανά έτος (με βάση τα ενοίκια του 2018) και συνολικά 1,2 εκατ.ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική χρήση ζωής του κτηρίου. 

Όπως υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στο facebook, ο κ.Δημαρέλος με τη μεταφορά της πρωτοβάθμιας στο κτήριο θα απελευθερωθεί ένα σχολείο για να στεγαστεί το Ειδικό Δημοτικό που σήμερα στεγάζεται σε ένα τελείως ακατάλληλο κτήριο στην οδό Καραϊσκάκη.