Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020
x

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ Ν. ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ

Προχωρά η αποκατάσταση των ζημιών στους αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου Ν. Προποντίδας. Ποιες εργασίες θα πραγματοποιηθούν

Δρομολογήθηκε η αποκατάσταση των ζημιών στους αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου Ν. Προποντίδας σύμφωνα με την ενημέρωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής προς την υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού.

Στο κτιριακό συγκρότημα του πρώην Μετοχίου των Νέων Φλογητών, όπου στεγάζεται το Κέντρο Βυζαντινού Πολιτισμού, σημειώθηκαν υφαρπαγές κεραμιδιών στέγης εξ αιτίας των ισχυρότατων ανέμων. Ήδη δρομολογήθηκε η αποκατάσταση τους, όπως και της περίφραξης και του στεγάστρου. Κρίθηκε απαραίτητη ακόμη η εγκατάσταση τρίτου αλεξικέραυνου.

Στο Μετοχιακό συγκρότημα Ζωγράφου του Δήμου Ν. Προποντίδας - αποτελείται από πύργο του 15ου αιώνα, ναό (1842), οικίες και κοληγόσπιτα- σημειώθηκε κατάρρευση του δυτικού αετώματος και καταστροφή της στέγης της μεγάλης αποθήκης του Μετοχίου. Δρομολογήθηκε η αποκατάσταση των ζημιών με συνεργασία της ΕΦΑ Χαλκιδικής και της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων Κεντρικής Μακεδονία.

A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ