Skip to main content

Αραιή χιονόπτωση στα ορεινά της Θεσσαλονίκης-Τι αναμένεται για μέσα στην πόλη

Ασθενείς χιονοπτώσεις καταγράφονται από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης σε ορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης - Τι δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα.

Αραιή χιονόπτωση σημειώνεται από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης στον Χορτιάτη, στο ύψος του κόμβου Καρτερέ, στα όρια του νομού Θεσσαλονίκης με τον νομό Σερρών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ασθενής χιονόπτωση καταγράφεται και στον δρόμο Ωραιοκάστρου-Μελισσοχωρίου.

Η θερμοκρασία τόσο στα προάστια όσο και στο κέντρο της πόλης έπεσε αισθητά από το απόγευμα της Τρίτης, ωστόσο σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά μοντέλα δεν αναμένεται να σημειωθούν έντονες χιονοπτώσεις.

Όπως αναφέρει το northmeteo.gr για τη Θεσσαλονίκη, αργά το απόγευμα και τις πρώτες βραδινές ώρες χιονοπτώσεις θα σημειώνονται πάνω από τα 300-400 μέτρα, και πρόσκαιρα χαμηλότερα, ενώ είναι πιθανό να σημειωθεί χιονόνερο και στην πόλη.

Γρήγορα και μέχρι τα μεσάνυχτα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4-5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς 6-7 και τοπικά 8 μποφορ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 °C.

Για αύριο, Τετάρτη, στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ανατολικά του νομού τις πρωινές ώρες. Πρόσκαιρη χιονόπτωση είναι πιθανό να σημειωθεί και στην πόλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6-7 μποφόρ και η θερμοκρασία από 1 έως 3 °C.

Σε ό,τι αφορά την υπόλοιπη Μακεδονία, σταδιακά κατά τις απογευματινές-πρώτες βραδυνές ώρες της Τρίτης οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν πρόσκαιρα ακόμα χαμηλότερα στη Δυτική Μακεδονία μέχρι να σταματήσουν σταδιακά τα φαινόμενα. Στην Κεντρική Μακεδονία χιονοπτώσεις θα πέσουν μέχρι και τα 300-400μ. μέχρι τις πρώτες βραδυνές ώρες,  τοπικά χαμηλότερα κυρίως στα βόρεια σύνορα. Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη μέχρι τα 800-1000μ., χαμηλότερα κοντά στα βόρεια σύνορα.

Εν συνεχεία τα φαινόμενα θα αρχίσουν να περιορίζονται στην Χαλκιδική-Α.Μ.Θ. Οι χιονοπτώσεις θα αρχίσουν να πέφτουν χαμηλότερα και στην Α.Μ.Θ κι έτσι μέχρι τα μεσάνυχτα θα χιονίζει άνω των 300-500 μέτρων κατά μέσο όρο. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Τετάρτη 27/01

Κατά την διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα τοπικά φαινόμενα θα εκδηλώνονται στην Ανατολική Μακεδονία, στην ανατολική Χαλκιδική και στο νοτιανατολικό κομμάτι του νομού Σερρών. Στην Θράκη μέχρι το ξημέρωμα οι χιονοπτώσεις θα πέσουν μέχρι και πεδινές-ημιπεδινές περιοχές, κυρίως στην βόρεια Ξάνθη (συμπεριλαμβανομένου της πόλης), στο νότιο κομμάτι της Ροδόπης και στον κεντροβόρειο Έβρο (μικρή πιθανότητα για τον νότιο Έβρο και στην πόλη της Αλεξανδρούπολης). Στην Ανατολική Μακεδονία μέχρι το ξημέρωμα οι χιονοπτώσεις τοπικά θα φτάσουν μέχρι και τις πεδινές-ημιπεδινές περιοχές(ασθενή κατά βάση φαινόμενα).

Κατά τις πρωινές ώρες-πρώτες μεσημβρινές ώρες στη βόρεια χώρα τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν ενώ θα εκδηλωθούν πρόσκαιρα ορογραφικά κυρίως φαινόμενα και στη Χαλκιδική-Σέρρες-Θεσσαλονίκη.

φωτογραφία αρχείου