Skip to main content

Άρης Φωκάς για ΠΓΔΜ: Δεν υφίσταται Βόρεια Μακεδονία

Μόλις έρθει το θέμα στην ελληνική βουλή θα πέσουν επιτέλους οι μάσκες και ο ελληνικός λαός θα αντιληφθεί πολλά, λέει ο ανεξάρτητος βουλευτής

Με «έκδηλη πίκρα και αγανάκτηση» μίλησε ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Αριστείδης Φωκάς, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ που διαδραματίστηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Φωκάς: «Η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ κατάφερε να περάσει την αλλαγή του Συντάγματος στη βουλή των Σκοπίων, εξασφαλίζοντας από το πουθενά ψήφους πέρα από τους 72 δικούς της βουλευτές και από οχτώ βουλευτές του συνασπισμού της αντιπολίτευσης, προκαλώντας σοβαρά ερωτήματα. Εν πάση περιπτώσει αυτό που καίει όλους τους Έλληνες Μακεδόνες δεν είναι οι έσω και εξωκομματικές "συνεννοήσεις" του κ. Ζάεφ, αλλά πώς θα μας προστατέψει από εδώ και πέρα το ελληνικό κοινοβούλιο από αυτή τη "φαεινή" ιδέα που μπήκε στο μυαλό του κ. Τσίπρα».

Ο κ. Φωκάς συνεχίζει μάλιστα λέγοντας: «Μόλις ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία από την πλευρά της ΠΓΔΜ και έρθει το θέμα στην ελληνική βουλή θα πέσουν επιτέλους οι μάσκες και ο ελληνικός λαός θα αντιληφθεί πολλά».

Τέλος, επισημαίνει ότι «δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται προκειμένου να εξακολουθήσει να υπάρχει ένας και μοναδικός λαός της Μακεδονίας».