Skip to main content

Βασιλόπιτα με gin από τον Παύλο Κυριάκη

Tradition Meets Fine Drinking: Ο Παύλος Κυριάκης δημιουργεί βασιλόπιτα με Mataroa Gin

Ένας από τους καλύτερους Έλληνες σεφ, δύο φορές βραβευμένος με αστέρι Michelin, ο Παύλος Κυριάκης, δημιούργησε μια μοναδική βασιλόπιτα, το παραδοσιακό Ελληνικό γλυκό για την πρώτη μέρα του χρόνου, αλλά και όλον τον Ιανουάριο.

Το κόψιµο της βασιλόπιτας είναι αρχέγονο ελληνικό έθιµο, ένα από τα λίγα που έχουν διατηρηθεί ως σήμερα. Αποτελεί εξέλιξη του εθίµου του εορταστικού άρτου, τον οποίο αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι πρόσφεραν στους θεούς κατά τη διάρκεια των μεγάλων αγροτικών γιορτών, ενώ συνδέεται και με την χριστιανική παράδοση. Σήμερα, η βασιλόπιτα, χειροποίητη ή έτοιμη, είναι μια παράδοση που όλοι τιμούν.

Διαβάστε περισσότερα στη Vwoman.gr.