Skip to main content

ΠΕΔ-ΚΜ: Μήνυμα ενότητας και συνεργασίας στην κοπή της βασιλόπιτας

Παρουσία Βαρνάβα και Τζιτζικώστα πραγματοποιήθηκε η τελετή – Ο δήμος Βισαλτίας κέρδισε το φλουρί που συνοδευόταν από ενίσχυση ύψους 5.000 ευρώ

Μήνυμα ενότητας και συνεργασίας για το καλό της αυτοδιοίκησης και των δημοτών έστειλε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κατά την αποψινή εκδήλωση για την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας. Μια συνεργασία μεταξύ των δήμων, αλλά και με την περιφέρεια, κάτι που επιβεβαίωσε και η παρουσία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.

Στην ενότητα που είχαν οι 38 δήμαρχοι σε μια πολύ δύσκολη τριετία εστίασε ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. «Αυτή φαίνεται από τις αποφάσεις μας που στη συντριπτική πλειοψηφία ήταν ομόφωνες, αλλά κυρίως το βλέπει κανείς στο πνεύμα συνεργασίας», τόνισε και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον περιφερειάρχη, κάνοντας λόγο για ένα μοντέλο διοίκησης και συνεργασίας που πρέπει να το υιοθετήσουν κι άλλοι.

Ο πρόεδρος αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι αυτοδιοικητικοί σε αυτήν τη θητεία, αναφέροντας ενδεικτικά την πανδημία, τον πόλεμο και την ενεργειακή κρίση, που είχαν σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις. «Περάσαμε μέσα από συμπληγάδες. Σταθήκαμε όρθιοι και κρατήσαμε όρθιες τις κοινωνίες μας. Ήταν μια τριετία γεμάτη κρίσεις και προκλήσεις και κερδίσαμε τις μάχες. Ελπίζουμε ότι τώρα θα πάμε σε πιο ήρεμα νερά», είπε.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι οικονομικά και θεσμικά ζητήματα βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων της ΠΕΔ-ΚΜ, η οποία στήριξε επίσης νοσοκομεία, ιδρύματα και άλλες δομές, όπως επίσης την αστυνομία και την πυροσβεστική. «Τώρα είμαστε εδώ πιο δυνατοί, πιο ενωμένοι από κάθε φορά. Και θα διεκδικήσουμε με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και στο μέλλον», κατέληξε.

«Κάνουμε το αυτονόητο», είπε στον δικό του χαιρετισμό ο κ. Τζιτζικώστας, τονίζοντας πως «καταφέρνουμε πολλά περισσότερα με ενότητα. Το κανονικό είναι να βάζουμε στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν και να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα. Να δίνουμε λύσεις είναι ο κεντρικός στόχος των δήμων και της περιφέρειας. Είμαστε ένα υπόδειγμα στον τρόπο που λειτουργούμε κι ελπίζω αυτό να το δούμε στο μέλλον σε όλες τις περιφέρειες. Αντιλαμβάνομαι εσάς και την περιφέρεια ως ένα. Κι έτσι θα συνεχίσουμε. Είμαι εδώ, να βλέπουμε προβλήματα που μπορούμε να λύσουμε. Φιλοδοξώ και ελπίζω τα επόμενα χρόνια να έχουμε όλοι αυτήν την ευκαιρία να συνεχίσουμε τη συνεργασία που φέρνει αποτελέσματα. Οι πρωτιές και οι διακρίσεις έχουν να κάνουν με το ότι σχεδιάζουμε και υλοποιούμε μαζί, από κάτω προς τα πάνω. Είμαστε εδώ και εγώ και η ομάδα της περιφέρειας.

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο μητροπολίτης Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, ο οποίος εξήρε τη σημασία της ενότητας, λέγοντας πως «είναι το βάθρο για να χτιστεί όλο το οικοδόμημα και μια πράξη βαθιάς ισότητας».

Το παρών έδωσαν επίσης ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Γεράνης και η πρόεδρος της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης, αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Μαρία Καραγιάννη.

Τυχερός στη... λοταρία που έγινε για το ψηφιακό φλουρί αναδείχτηκε ο δήμος Βισαλτίας, ο οποίος κέρδισε 5.000 ευρώ και διατακτικές για σούπερ μάρκετ συνολικής αξίας 500 ευρώ, χορηγία της Εταιρείας Φυσικού Αερίου ΕΔΑ ΘΕΣΣ για να διατεθούν προς ενίσχυση ευάλωτων δικαιούχων των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου.