Skip to main content

Βοιωτία: «Είναι όλα ψέματα, δεν εκπυρσοκρότησε το όπλο» λέει ο αδερφός του 17χρονου Ρομά

Ο αδερφός του νεκρού 17χρονου, που ήταν παρών στο περιστατικό, ανέφερε πως όταν το θύμα άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου «ο αστυνομικός τού έριξε δύο κλοτσιές στα πλευρά, μια στα πόδια, στο καλάμι, τον άρπαξε από τη μπλούζα και τον πυροβόλησε»

«Είναι όλα ψέματα, δεν εκπυρσοκρότησε το όπλο» ισχυρίζεται στο newsit.gr, ο αδερφός του 17χρονου Ρομά ο οποίος ήταν μαζί του στο αυτοκίνητο που δεν σταμάτησε στον έλεγχο των αστυνομικών στην Βοιωτία.

Ο 16χρονος από τη Βοιωτία, που είδε το τραγικό περιστατικό να διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια του, υποστηρίζει ότι ο αδερφός του δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών για έλεγχο, επειδή φοβήθηκε εξαιτίας του δρόμου που όπως λέει ήταν γεμάτος στροφές και ίσως προκαλούσαν κάποιο ατύχημα.

Διαβάστε σχετικά - Βοιωτία: 17χρονος Ρομά ο νεκρός από όπλο αστυνομικού - Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Ήμασταν με τον αδερφό μου, την κοπέλα του και την αδερφή της. Δεν είχε βγάλει ακόμα το δίπλωμα, τώρα που θα γινόταν 18 θα πήγαινε να το βγάλει. Είχαμε πάρει το αυτοκίνητο για βόλτα. Πηγαίναμε από την Αλίαρτο προς το Λεοντάρι Θηβών. Του έκαναν σινιάλο του αδερφού μου να σταματήσει αλλά επειδή είχε στροφές εκεί, δεν ήθελε γιατί φοβήθηκε μήπως ερχόταν κάποιος και γινόταν κάνα τρακάρισμα» λέει στο newsit.gr. Και συνεχίζοντας υποστηρίζει πως «φοβήθηκε ο αδερφός μου επειδή είχαμε και τα κορίτσια μέσα. Λίγο πιο πέρα, στα 800 μέτρα άναψε τα αλάρμ και σταμάτησε».

Ο αδερφός του 17χρονου νεκρού και αυτόπτης μάρτυρας υποστηρίζει ότι «ο αστυνομικός κατέβηκε από το αμάξι με νεύρα, πλησίασε, χτύπησε με το όπλο το τζαμί, από τη μεριά του αδερφού μου με δύναμη. Άνοιξε την πόρτα ο αδερφός μου, δεν πρόλαβε να κατέβει και ο αστυνομικός τού έριξε δύο κλοτσιές στα πλευρά, μια στα πόδια, στο καλάμι, τον άρπαξε από τη μπλούζα και τον πυροβόλησε. Γέμισε η άσφαλτος αίματα του αδερφού μου. Χωρίς να κάνει τίποτα. Υπάρχουν μαρτυρίες. Ούτε καταδίωξη ούτε τίποτα. Εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι εγώ και τα δύο κορίτσια».

Σύμφωνα με τον 16χρονο «μετά ο αστυνομικός που έριξε στον αδελφό μου έκλαιγε. Μετά ένας άλλος αστυνομικός πήρε τον αδερφό μου και τον πήγε στο νοσοκομείο της Θήβας. Έφυγα και εγώ με το αμάξι για το νοσοκομείο. Τα κορίτσια έμειναν στο χωριό. Αργά το βράδυ ήρθαν αστυνομικοί στο νοσοκομείο και πήγα να καταθέσω».

Ο 17χρονος ήταν το μεσαίο παιδί της οικογένειας που πριν λίγα χρόνια είχαν χάσει και τον πατέρα τους.

Τι αναφέρει η ΕΛΑΣ

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΑΣ, ο εμπλεκόμενος αστυνομικός κρατείται και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία, ενώ παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού με τον νεκρό Ρομά στη Βοιωτία.

Ο 41χρονος αρχιφύλακας υποστηρίζει πως το όπλο του εκπυρσοκρότησε. Όπως λένε αστυνομικές πηγές, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ένας από τους Ρομά προσπάθησε να αποσπάσει το όπλο αστυνομικού, που εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα ο νεαρός να πέσει νεκρός.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρεται πως «Ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε στα ηχητικά και φωτεινά σήματα στάσης και ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα με σκοπό να αποφύγει τον έλεγχο.

Ο οδηγός και πάλι δεν συμμορφώθηκε στα ηχητικά και φωτεινά σήματα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε περαιτέρω ταχύτητα, εξήλθε της Εθνικής Οδού και κινήθηκε σε επαρχιακή οδό προς Δόμβραινα Βοιωτίας και στην προσπάθεια του να διαφύγει, προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και ακινητοποιήθηκε.

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ προσέγγισαν το όχημα προκειμένου προβούν σε έλεγχο υψηλού κινδύνου, κατά τη διάρκεια του οποίου ο ελεγχόμενος οδηγός τραυματίστηκε μετά από πυροβολισμό, του οποίου οι συνθήκες τέλεσης ερευνώνται».