Κυριακή 9 Μαΐου 2021
x

ΧΩΡΙΣ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΐΔΑ - ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τι απαντά ο διοικητής του Μποδοσάκειου νοσοκομείου, που μάλιστα είναι νοσοκομείο αναφοράς, για την έλλειψη λοιμωξιολόγου.

Στην καταγγελία ότι το νοσοκομείο αναφοράς Covid στην Πτολεμαΐδα λειτουργεί χωρίς λοιμωξιολόγο προχώρησε ο Γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας, Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης, μιλώντας στο Mega.

«Οι συνάδελφοι επικοινώνησαν το πρόβλημά τους με την ομοσπονδία μέσω εμού, και έβγαλε η ομοσπονδία χτες μια ανακοίνωση που στηρίζει και συνδικαλιστικά καλύπτει τους συναδέλφους. Οι συνάδελφοι από τον προηγούμενο Μάρτη χωρίς πνευμονολόγο και λοιμωξιολόγο. Λοιμωξιολόγος δεν υπήρξε ποτέ και δεν υπάρχει σε όλα τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας», είπε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

«Οι παθολόγοι όλων των νοσοκομείων έχουν δώσει την ψυχή τους. Είναι ήρωες. Λοιμωξιολόγος δεν υπάρχει. Πνευμονολόγος ήρθε στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας από τον Νοέμβριο. Το πρώτο κύμα το αντιμετώπισαν χωρίς πνευμονολόγο και λοιμωξιολόγο. Τώρα έχουν οριστεί τα νοσοκομεία Πτολεμαΐδας, Κοζάνης και Γρεβενών ως νοσοκομεία αναφοράς. Τα νοσοκομεία αναφοράς έχει τέτοια προβλήματα που οι συνάδελφοι εκφράζουν την αγωνία τους. ΜΕΘ υπάρχει. Οι παθολόγοι κάνουν ό,τι μπορούν», συνέχισε ο ίδιος.

«Στο πρώτο κύμα μόνο το Μποδοσάκειο ήταν νοσοκομείο αναφοράς. Στο δεύτερο κύμα όλα τα νοσοκομεία τα υποχρέωσαν να έχουν κλινική Covid. Τώρα που αναμένεται τρίτο κύμα, έχουν πάλι ορίσει νοσοκομεία αναφοράς, αυτά που ανέφερα. Οι άνθρωποι εδώ και ένα χρόνο δεν έχουν πάρει άδεια, θα πέσουν κάτω», κατέληξε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Η απάντηση του διοικητή

Στην ίδια εκπομπή, μίλησε ο διοικητής του νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, Σταύρος Παπασωτηρίου για την έλλειψη λοιμωξιολόγου στο νοσοκομείο αναφοράς covid.

Σύμφωνα με τον διοικητή, υπάρχει συνεπικουρία από τριτοβάθμιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Όποτε χρειάζονται συμβουλές οι παθολόγοι του νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, απευθύνονται στο «Παπαγεωργίου».

Προς υπεράσπιση του νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, ο κ. Παπασωτηρίου υποστήριξε πως το νοσοκομείο έχει νοσηλέψει πάνω από 440 ασθενείς με κορωνοϊό και έχει τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Είπε ακόμα, ότι έχει γίνει ήδη πρόσληψη πνευμονολόγου, ενώ έχει κατατεθεί και πρόταση τροποποίησης του οργανισμού για να προστεθεί και η ειδικότητα του λοιμωξιολόγου.

 
 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ