Skip to main content

Χωρίς μουσική τα καταστήματα εστίασης - Με SMS και κωδικό 6 η μετακίνηση

Μετά τον περασμένο Οκτώβριο τα καταστήματα εστίασης επαναλειτουργούν την ερχόμενη Δευτέρα 3 Μαΐου με αυστηρά μέτρα και περιορισμούς.

Το στίγμα της επαναλειτουργίας της εστίασης από τη Δευτέρα 3 Μαΐου έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η επαναλειτουργία των καταστημάτων θα γίνει μόνο σε εξωτερικούς χώρους, ενώ θα απαγορεύεται η μουσική.

Καθώς η χρήση του SMS για μετακίνηση θα συνεχίσει να υφίσταται ως τις 15 Μαΐου, όσοι σκοπεύουν να μεταβούν σε κατάστημα εστίασης είναι υποχρεωμένοι να αποστείλουν τον αριθμό 6 στο 13033.

Ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ώρα που θα κλείνουν τα καταστήματα εστίασης, αφού από την ερχόμενη εβδομάδα η απαγόρευση κυκλοφορίας αρχίζει από τις 23.00.

«Τα εστιατόρια και τα καφέ θα κλείνουν στις 22.45 και όλοι πρέπει να φροντίσουμε να είμαστε στα σπίτια μας στις 23.00», ανέφερε χαρακτηριστικά

Σημειώνεται πως αύριο θα γίνουν διευκρινήσεις σχετικά με τους ΚΑΔ των καταστημάτων εστίασης που θα ανοίξουν και για θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους σε αυτά.

Πώς θα στηθούν τα τραπέζια- Όριο καθήμενων

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης προ ημερών είχε δώσει αναλυτικές οδηγίες σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης.

Σύμφωνα με τα όσα είπε επιτρέπεται η παρουσία καθήμενων μόνο πελατών και μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι. Πάνω στα τραπεζάκια πρέπει να  υπάρχει αντισηπτικό.

Πελάτες και προσωπικό θα πρέπει να φορούν μάσκα κατά τον χρόνο αναμονής. Επίσης, υπάρχει ισχυρή σύσταση για τους καθήμενους πελάτες στα τραπέζια ή στο μπαρ.

Επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους πελάτες: α) με την τοποθέτηση δύο (2) σκαμπό μαζί και β) απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό.

Τα καταστήματα της εστίασης θα παραμένουν κλειστά από τις 23:00 έως τις 05:00 το πρωί της επόμενης.

Οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες στην εστίαση πρέπει να κάνουν self test δύο φορές την εβδομάδα. Το κόστος ενός εξ αυτών βαρύνει το κράτος και του δεύτερου την επιχείρηση.

Οι αποστάσεις στα τραπέζια