Skip to main content

Χριστουγεννιάτικο brunch από το ΕΕΘ για καλό σκοπό

Περισσότερα από 200 άτομα συμμετείχαν στην εκδήλωση τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν στη Λάμψη για να ενισχύσουν το σημαντικό της έργο.

Με στόχο να ενισχυθεί οικονομικά αλλά και ηθικά ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες Βόρειας Ελλάδα «Η Λάμψη», το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης διοργάνωσε χθες φιλανθρωπικό Brunch, στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς».

Περισσότερα από 200 άτομα, μέλη του ΕΕΘ, μέλη και φίλοι του Συλλόγου Γονέων αλλά και της φιλανθρωπικής οργάνωσης Lions, που ήταν συνδιοργανωτής συμμετείχαν στην εκδήλωση τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν στη Λάμψη για να ενισχύσουν το σημαντικό έργο που επιτελεί για τη στήριξη των νοσοκομειακών μονάδων και δομών που εμπλέκονται στη θεραπεία παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές νόσους.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, «το Επιμελητήριο μας για δεύτερη χρονιά αποφάσισε να διοργανώσει τη συγκεκριμένη εκδήλωση αυτή τη φορά για να βοηθήσει τη  Λάμψη, καθώς όλοι μας πρέπει να είμαστε περισσότερο ευαισθητοποιημένοι για τον πάσχοντα συνάνθρωπο».

Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κων. Ζέρβας, ο οποίος συνεχάρη το ΕΕΘ για την πρωτοβουλία του, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι σημαντικό για την πόλη μας οι παραγωγικοί φορείς να βρίσκονται με τέτοιες εκδηλώσεις στο πλευρό των φιλανθρωπικών σωματείων».
Τους παρευρισκομένους υποδέχθηκε η Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας του ΕΕΘ Χρύσα Γεωργιάδου- Γρανούζη, που τόνισε ότι το Επιμελητήριο δεν εξαντλεί τη δραστηριότητα του σε παρεμβάσεις στήριξης της Αγοράς και των Επαγγελματιών αλλά τις άγιες αυτές ημέρες επεκτείνεται και στο φιλανθρωπικό έργο.

Το μέλος της Επιτροπής και μέλος του ΔΣ του ΕΕΘ Φωτεινή Κλιάνη σημείωσε ότι η Επιτροπή εργάστηκε μεθοδικά για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, με την οποία δίνεται σημαντική ηθική υποστήριξη στη Λάμψη και λιγότερο υλική.

Ο Πρόεδρος της «Λάμψης» Δημ. Σανδάλης ανέλυσε στην ομιλία του τους σκοπούς του Σωματείου που αποτελείται μόνο από γονείς παιδιών που πάσχουν ή έπασχαν από νεοπλασματικές ασθένειες. Όπως τόνισε, από τις εισφορές και δωρεές των μελών έχουν ολοκληρωθεί σημαντικότατα έργα σε πολλά νοσοκομεία της χώρας, με τελευταίο το ΑΧΕΠΑ, όπου ανακαινίστηκε η ειδική μονάδα.

Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Παπαχρήστου, κυβερνήτης του Θέματος 117Β Ελλάδας- Κύπρου των Lions, αναφέρθηκε στο δικό του φορέα, που προσπαθεί, όπως τόνισε, να ενισχύει με ποικίλους τρόπους φιλανθρωπικά σωματεία και φορείς.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ακόμη η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Β' Θεσσαλονίκης Θεοδώρα Αυγέρη και πολλά μέλη του ΕΕΘ, των Lions και της Λάμψης.