Skip to main content

Co Working: Πρώτο δείγμα θετικό για το project που ενισχύει την επιχειρηματικότα Ελλάδας και Βουλγαρίας

Επικεφαλής εταίρος του έργου είναι η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας - Αναμένεται επιχειρηματική αποστολή Ελλήνων επιχειρηματιών στη Βουλγαρία και Βουλγάρων επιχειρηματιών στην Ελλάδα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν, την Παρασκευή 28 Απριλίου, οι δύο συνεχόμενες εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, επικεφαλής εταίρος του έργου Co Working -"Promotion entrepreneurship by supporting promising innovative ideas through pre-incubating mechanisms", το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος INTERREG V-A Ελλάδα - Βουλγαρία 2014 -2020.  

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, στην οδό Φιλικής Εταιρείας 12. Στην πρώτη εκδήλωση -Demo Day, ο Γενικός Διευθυντής της ΑΖΚ, κ. Κώστας Τραμαντζάς, και ο Σύμβουλος του Έργου, Δρ Κωστής Βερβερίδης, από την εταιρεία Συμβούλων Ανάπτυξης «Ειδήμων», παρουσίασαν το περιεχόμενο του έργου και αναφέρθηκαν στις προοπτικές και τα οφέλη του. Μετά την ολοκλήρωσή της, ακολούθησε Εκδήλωση Ανοιχτής Διαβούλευσης σχετικά με την μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου.

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον νέοι επιχειρηματίες και ενδιαφερόμενοι startup επιχειρήσεων ενώ το παρών έδωσε και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Παντελής Φιλιππίδης.

Το έργο Co Working υποστηρίζει την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας – Βουλγαρίας και την ενίσχυση των συνεργειών μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο χωρών  μέσω της εγκαθίδρυσης υποστηρικτικών μηχανισμών προθερμοκοίτισης επιχειρήσεων στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Στο πλαίσιο του έργου λειτουργεί ένα Εργαλείο Διάγνωσης Επιχειρηματικής Ιδέας και ένας ολιστικός μηχανισμός επιτάχυνσης, που περιλαμβάνει εξατομικευμένη εκπαίδευση  και υποστήριξη καθοδήγησης και κατάρτισης.

To εταιρικό σχήμα υλοποίησης του έργου, πέρα από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, συμπληρώνουν ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από την πλευρά της Ελλάδας, και από την πλευρά της Βουλγαρίας το University οf National and World Economy και η National Company Industrial Zones PLC.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας  προετοιμάζει επιχειρηματική αποστολή Ελλήνων επιχειρηματιών στη Βουλγαρία και Βουλγάρων επιχειρηματιών στην Ελλάδα, αντίστοιχα, με στόχο την ενίσχυση της αλληλεπίδρασης και των συνεργειών μεταξύ των επιχειρηματικών κλάδων των δύο γειτονικών χωρών.