Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020
x

ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΛΟΓΩ ΖΗΜΙΩΝ 23 ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ

Ο δήμαρχος της περιοχής Μ. Καρράς ξεκαθαρίζει ότι τα εν λόγω σχολικά κτήρια δεν είναι έτοιμα να ανοίξουν για το πρώτο κουδούνι στις 11 Σεπτεμβρίου.

Αδύνατη καθιστούν τη λειτουργία 23 συνολικά σχολείων στον δήμο Νέας Προποντίδας οι ζημιές που προκλήθηκαν από την σφοδρή κακοκαιρία της 10ης Ιουλίου, ενώ ο δήμαρχος της περιοχής Μανώλης Καρράς δηλώνει την πρόθεση του να μην δώσει την έγκριση να ανοίξουν τα συγκεκριμένα σχολικά κτήρια εφόσον δεν επισκευαστούν οι ζημιές.  

«Δεν είμαστε έτοιμοι» για το πρώτο «κουδούνι» της σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου, διότι «δεν έχουν γίνει οι επισκευές που έπρεπε να γίνει» σε 23 σχολικά κτήρια εξήγησε ο κ. Καρράς μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha Θεσσαλονίκη και προειδοποιώντας πως «εγώ θα πάρω μια απόφαση να είναι κλειστά. Μετά, αν θέλει το υπουργείο Παιδείας, ας αναλάβει την ευθύνη αυτό να τα ανοίξει. Εγώ, δεν υπάρχει περίπτωση να διακινδυνεύσω ούτε εκπαιδευτικούς, ούτε μαθητές».

Ο κ. Καρράς, επικοινώνησε προσωπικά με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, ενώ μετέβη και στην Αθήνα όπου είχε συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Καραγιάννη και τον Θεόδωρο Κυριαζόπουλο, γενικό διευθυντή έργου της ΚτΥπ (σ.σ. Κτηριακές Υποδομές) και κατέληξαν πως το υπουργείο θα χρηματοδοτήσει απευθείας τον δήμο για να προχωρήσει στην αποκατάσταση των ζημιών, δίχως όμως να έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα η σχετική απόφαση.

Σύμφωνα με τον κ. Καρρά, το κόστος των επισκευών ανέρχεται, περίπου, σε 300.000 ευρώ, καθώς 23 σχολεία χρειάζονται οικοδομικές επισκευές, κυρίως σε σκεπές και καμινάδες. Σε διαφορετική περίπτωση η σωματική ακεραιότητα των παιδιών θα τεθεί σε κίνδυνο, όπως σημειώνει ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας Χαλκιδικής. Από την άλλη, όπως ο ίδιος τόνισε, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του δήμου που υπέστησαν ζημιές, έμειναν μόνο δύο ημέρες κλειστά μετά την κακοκαιρία, καθώς ο δήμος τα επισκεύασε άμεσα με δικούς του πόρους δεδομένου ότι ήταν άμεση ανάγκη. Ωστόσο, τα οικονομικά του δήμου δεν ήταν δυνατόν να επιτρέψουν και την άμεση επισκευή συνολικά των 23 σχολείων, σύμφωνα με τον δήμαρχο Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής.

Τέλος, ο κ. Καρράς δηλώνει πως πρώτος στόχος είναι η επισκευή των λυκείων, διότι λόγω των πανελληνίων «ούτε μια μέρα δεν θέλω να είναι κλειστά», όπως ξεκαθαρίζει.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ