Skip to main content

Χαλκιδική: Χωρίς φωτισμό εδώ και δύο εβδομάδες δρόμοι στην Καλλικράτεια - Απαράδεκτος ο ΔΕΔΔΗΕ, λέει ο δήμος

Κάτοικοι καταγγέλλουν ότι δρόμοι στην περιοχή παραμένουν στο σκοτάδι εδώ και δύο εβδομάδες, ενώ ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας εξαπολύει μύδρους κατά του ΔΕΔΔΗΕ

Σε απόγνωση βρίσκονται κάτοικοι στην Καλλικράτεια του δήμου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής από τη συνεχιζόμενη έλλειψη φωτισμού τη νύχτα σε μεγάλο κομμάτι του οδικού δικτύου της περιοχής.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει κάτοικος στη Voria.gr, εδώ και δύο εβδομάδες οι δρόμοι από την Κάτω Γαλήνη μέχρι τουλάχιστον και τη Νέα Ηράκλεια παραμένουν στο σκοτάδι, την ώρα που στο κέντρο της Καλλικράτειας, όπως αναφέρει, τα φώτα είναι αναμμένα... νυχθημερόν.

Image

«Δεν ανάβει ο φωτισμός τη νύχτα εδώ και 14 ημέρες. Πριν από αυτό το διάστημα, είχαμε ξανά το ίδιο πρόβλημα, το φτιάξανε για πέντε ημέρες και τώρα πάλι τα ίδια» επισημαίνει αγανακτισμένος ο κάτοικος προσθέτοντας πως έχουν απευθυνθεί ουκ ολίγες φορές στον ΔΕΔΔΗΕ και τον δήμο χωρίς να βρουν αξιόλογη απάντηση ή ακόμα και... ανταπόκριση.

«Μας κοροϊδεύουν; Στην Καλλικράτεια μέσα τα φώτα είναι ανοιχτά μέρα-νύχτα. Κάθε δέκα μέρες σε εμάς το φτιάχνουν για λίγο και μετά ξανά το ίδιο. Λένε δεν επαρκεί το προσωπικό. Εμείς τι φταίμε; Τα τέλη όμως τα παίρνουν» σημειώνει ο ίδιος, καταγγέλλοντας παράλληλα πως μεταξύ των πολιτών γίνονται το τελευταίο διάστημα συζητήσεις για περιστατικά κλοπών.

Ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, σε λιτή του δήλωση στη Voria.gr χαρακτήρισε τον ΔΕΔΔΗΕ «απαράδεκτο», λέγοντας πως παίρνουν επανειλημμένα τηλέφωνα και στέλνουν έγγραφα στον διαχειριστή, χωρίς όμως αποτέλεσμα. «Βιώνουμε την αγανάκτηση του αιώνα. Ο ΔΕΔΔΗΕ είναι μονάχα για να τα αρπάζει» κατήγγειλε και ο δήμαρχος σημειώνοντας πως το πρόβλημα καταγράφεται εδώ και περίπου έναν μήνα.

Να σημειωθεί πως η Voria.gr επικοινώνησε με τον ΔΕΔΔΗΕ, γνωστοποιώντας την καταγγελία των πολιτών, ωστόσο μέχρι και τη στιγμή που δημοσιεύεται το ρεπορτάζ, δεν έχει λάβει απάντηση από τον διαχειριστή.

Τι απαντούν πηγές εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ

Σε πρόβλημα στα εναέρια δίκτυα, λόγω των ισχυρών ανέμων που καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, αποδίδουν την έλλειψη φωτισμού σε τμήματα της Καλλικράτειας πηγές εργαζομένων στον ΔΕΔΔΗΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι κακές καιρικές συνθήκες προκάλεσαν μέσα σε λίγες ημέρες πάνω από 150 βλάβες στα εναέρια δίκτυα στην περιοχή της Χαλκιδικής, με τους υπαλλήλους του διαχειριστή να έχουν ήδη επιλύσει το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος. «Οι συγκεκριμένες βλάβες είναι αυτές που έχουν μείνει και συστήνουμε στους πολίτες να κάνουν έναν κόπο και να επικοινωνήσουν ξανά με τον ΔΕΔΔΗΕ για να δούμε πού ακριβώς καταγράφεται το πρόβλημα» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, οι ίδιες πηγές τονίζουν πως όταν υπάρχουν τόσες βλάβες, η έλλειψη προσωπικού επιτείνει το πρόβλημα και προσθέτουν πως «όσο συντηρούνται τα δίκτυα, τόσο πιο ανθεκτικά γίνονται, αλλά αν δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό δεν μπορούν να γίνουν σωστά οι εργασίες».

Αναφορικά τέλος με τον φωτισμό στο κέντρο της Καλλικράτειας που είναι όλη τη μέρα ανοιχτός, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ενδέχεται να υπάρχει πρόβλημα στον χρονοδιακόπτη, δηλαδή τον αισθητήρα που ρυθμίζει τα φώτα και θα πρέπει να ξεκαθαριστεί αν αυτός ο δέκτης ανήκει στην αρμοδιότητα του ΔΕΔΔΗΕ ή του δήμου.