Skip to main content

Διαμαρτυρία για την απόλυση νοσηλευτών στον «Άγιο Παντελεήμονα»

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί αύριο στις 9.00 το πρωί στον προαύλιο χώρο του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων η Ένωση Εργατοϋπαλληλικού Σωματείου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αύριο, 26 Ιουλίου, στις 9.00 το πρωί στον προαύλιο χώρο του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων «Ο Άγιος Παντελεήμονας» τα μέλη της Ένωσης Εργατοϋπαλληλικού Σωματείου του νοσοκομείου τα οποία καταγγέλλουν την απόλυση 14 νοσηλευτών.

«Στις 10-7-2019 το Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισε κατά πλειοψηφία να προβεί στην καταγγελία συμβάσεων και απόλυση 14 νοσηλευτών (επικουρικό προσωπικό). Απλήρωτοι εδώ και 4 μήνες, εργάζονται από το 2014 έως και σήμερα με συνεχείς ανανεώσεις, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα παραρτήματα του Κέντρου», τόνισε στην ανακοίνωσή της η Ένωση.

«Παρά τις υποσχέσεις της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου εργασίας και τις Διοίκησης δεν ρυθμίστηκαν τα προβλήματα που υπήρχαν με συνέπεια να έχουν προκύψει σοβαρά προβλήματα» αναφέρουν τα μέλη της Ένωσης υπογραμμίζοντας ότι με την απόλυση των 14 νοσηλευτών θα προκύψουν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των παραρτημάτων και την παροχή φροντίδας και περίθαλψης.

Στα παραρτήματα του θεραπευτηρίου  παρέχονται υπηρεσίες περίθαλψης σε 380 ωφελούμενους,  σε άτομα με κινητικές αναπηρίες (παραπληγία, τετραπληγία),  νοητική υστέρηση, περίθαλψη ατόμων τρίτης ηλικίας, κατάκοιτων, (σύνολο ωφελούμενων 380 περίπου).

Η Ένωση Εργατοϋπαλληλικού Σωματείου αιτείται την ανάκληση απόφασης του διοικητικού συμβουλίου καθώς και την άμεση προκήρυξη και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την στελέχωση των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας καθώς και την άμεση καταβολή των εξαιρέσιμων -αργιών.