Skip to main content

Διαψεύδει χρήση βραχονησίδων για δομές μεταναστών ο Κουμουτσάκος

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου είχε πει πως υπήρξε πρόταση στην κυβέρνηση για μεταφορά προσφύγων σε σύμπλεγμα νησίδων στη Λέσβο.

Μαίνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές των νησιών του βορείου Αιγαίου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος υπογράμμισε πως η κυβέρνηση προχωρά κανονικά στην υλοποίηση του σχεδίου της, κάτι που όπως είπε γίνεται για το καλό των τοπικών κοινωνιών και όχι επειδή τις αγνοεί.

«Ένα τόσο μεγάλο θέμα όπως το προσφυγικό, δεν μπορεί να λυθεί με ΜΑΤ και Αστυνομία. Εάν δεν το αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία, δεν μπορεί να λυθεί» σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια που κυκλοφόρησαν στη Λέσβο ότι οι τοπικές αρχές διακινούν εναλλακτική πρόταση για τη δημιουργία της κλειστής δομής στα Τοκμάκια, στα ανατολικά του νησιού, ο κ. Κουμoυτσάκος σημείωσε ότι οι βραχονησίδες δεν είναι στα πλάνα της κυβέρνησης.

Ο Κώστας Μουτζούρης, χθές, Παρασκευή, είχε πει ότι υπήρξε πρόταση στην κυβέρνηση για μεταφορά προσφύγων στα Τοκμάκια, ένα σύμπλεγμα νησίδων στη Λέσβο, αν και είχε ξεκαθαρίσει πως ο ίδιος δεν θα πρότεινε κάτι τέτοιο ποτέ.