Skip to main content

Διαρρήκτες ρήμαξαν επιχειρήσεις και σπίτια στα Πετροκέρασα Θεσσαλονίκης μέσα σε λίγες ώρες

Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί οι διαρρήτες έσπασαν τις πόρτες των καταστημάτων και αφαίρεσαν ό,τι χρηματικά ποσά βρήκαν μέσα σε αυτά

Κανονική επιδρομή πραγματοποίησαν σήμερα τα ξημερώματα διαρρήκτες στον οικισμό των Πετροκεράσων της δημοτικής ενότητας Καλινδοίων του δήμου Λαγκαδά.

Οι ιδιοκτήτες των λιγοστών καταστημάτων του μικρού χωριού αλλά και δύο σπιτιών διαπίστωσαν σήμερα το πρωί ότι οι δράστες εισέβαλαν στις επιχειρήσεις και στις οικίες παραβιάζοντας τις πόρτες και στη συνέχεια αφαίρεσαν χρηματικά ποσά που αγγίζουν τις 3.000 ευρώ.

«Όπως φαίνεται οι δράστες χτύπησαν πρώτες πρωινές ώρες και δεν αντιλήφθηκε κανείς τίποτα. Οι επιχειρήσεις δεν έχουν συναγερμό και έτσι έκαναν τη δουλειά τους ανενόχλητοι, αφού άνοιξαν πέντε καταστήματα», αναφέρει στη Voria.gr ο πρόεδρος της κοινότητας των Πετροκεράσων Θανάσης Καλαφάτης.

Μάλιστα το γεγονός ότι μπήκαν σε καταστήματα όπου στον πάνω όροφο δεν διέμεναν οι ιδιοκτήτες δείχνει ότι οι δράστες ήξεραν πού να χτυπήσουν.

Την υπόθεση ερευνά το ΑΤ Καλινδοίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλούς οικισμούς της ευρύτερης περιοχής έχουν ξαναχτυπήσει ομάδες διαρρηκτών τις πρώτες πρωινές ώρες εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι δεν θα γίνουν αντιληπτοί αφού δεν κυκλοφορεί κανείς.

Μπαράζ διαρρήξεων έχει καταγραφεί και στον Σοχό καθώς και σε ορεινούς οικισμούς του Βερτίσκου και του Λαχανά.