Skip to main content

Διοίκηση νοσοκομείου Κιλκίς: Η ΕΑΔ να διερευνήσει τα όσα καταγγέλονται

Το ΔΣ του νοσοκομείου Κιλκίς απάντησε στα όσα καταγγέλθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - Καλεί την ΕΑΔ για να εξακριβωθούν οι καταγγελίες.

Την Εθνική Αρχή Διαφάνειας αποφάσισε να καλέσει το ΔΣ του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς, μετά τα όσα καταγγέλθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για «εγκληματικές παραλείψεις» στη λειτουργία των κλινικών Covid, τις οποίες χαρακτηρίζει ψευδείς και συκοφαντικές, μετά τον θάνατο νοσηλεύτριας που νόσησε με κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, έστειλε αίτημα για τη διενέργεια ελέγχου από κλιμάκιο της ΕΑΔ, προκειμένου να διερευνηθούν όλα τα ζητήματα που καταγγέλλονται, καθώς όπως τονίζει η διοίκηση του νοσοκομείου είναι «αβάσιμα« και «ψευδή».

«Αποτελεί υποχρέωση της διοίκησης προς τους ιατρούς και νοσηλευτές που καθημερινά δίνουν τον αγώνα τους, να αρθούν με τον πλέον επίσημο και αξιόπιστο τρόπο όλες αυτές οι αβάσιμες καταγγελίες. Κανείς δεν δικαιούται να προκαλεί αδικαιολόγητα φόβο και σύγχυση στους κατοίκους του Κιλκίς», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα η διοίκηση θα προχωρήσει, για την προστασία της αξιοπιστίας του ιδρύματος, σε κάθε νόμιμο μέσο αντιμετώπισης των ισχυρισμών ενώ όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «άμεσα τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα θα πραγματοποιήσουν τους σχετικούς ελέγχους για να μπορέσουμε ανεμπόδιστα όλοι να αντιμετωπίσουμε τον μοναδικό εχθρό που θα έπρεπε να μας απασχολεί, τον κορωνοϊό».

«Η ενέργεια αυτή της διοίκησης είναι οφειλόμενη, για την προστασία της αξιοπιστίας του ιδρύματος αλλά και για την αντιμετώπιση στη συνέχεια με κάθε νόμιμο μέσο των ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών», καταλήγει το νοσοκομείο.