Skip to main content

Δικηγόρος 33χρονης:Φαντασία το μεγαλύτερο μέρος κατάθεσης της ανήλικης

Στους λόγους που εκτιμά ότι στηρίχθηκε η απόφαση προφυλάκισης της 33χρονης αναφέρθηκε ο δικηγόρος της - Ήταν «ήρεμη και νηφάλια» μετά την απόφαση.

Κατά του μέτρου της προσωρινής της κράτησης θα προσφύγει μέσω του δικηγόρου της εντός δεκαημέρου η 33χρονη κατηγορούμενη για την υπόθεση αρπαγής της 10χρονης από την Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακρίτριας, η 33χρονη πήρε τον δρόμο για τις φυλακές ενώ παράλληλα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης αναμένεται να εκδοθεί διάταξη για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητάς της, γεγονός που ο δικηγόρος της, Βασίλης Νουλέζας, χαρακτήρισε «πράξη ισοπέδωσης προσωπικότητας, κοινωνική βαρβαρότητα και νομιμοποίηση του λιντζαρίσματος που υπέστη η 33χρονη πριν ακόμα απολογηθεί».

Όσον αφορά τις σημερινές εξελίξεις, ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης σημείωσε πως «λόγω της μεγάλης προβολής και δημοσιότητας που έλαβε η υπόθεση, αυτή επιβαρύνθηκε και υπήρχε βλάβη των δικονομικών συμφερόντων της 33χρονης, η οποία μπορεί στο ακροατήριο να απαλλαγεί των βασικότερων κατηγοριών κακουργηματικού χαρακτήρα». Διερωτήθηκε ακόμα πώς θα αποστιγματιστεί μετά από αυτό τονίζοντας πως «καταστρέφεται ένας ακόμα άνθρωπος». Παράλληλα, όπως ανέφερε, η εντολέας του θα μεταφερθεί στις φυλακές Θηβών.

Σε δηλώσεις του μετά την απόφαση για προσωρινή κράτηση της 33χρονης, ο κ. Νουλέζας υποστήριξε ότι αυτή βασίστηκε στο ενδεχόμενο φυγής της κατηγορούμενης «καθώς οργάνωσε τη φυγή της στην Κατερίνη προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη όταν καταγγέλθηκε η εξαφάνιση της 10χρονης. Σύμφωνα με τον κ. Νουλέζα ένας δεύτερος λόγος που προφυλακίστηκε η 33χρονη είναι εξαιτίας των «ιδιαίτερων χαρακτηριστικών» των πράξεων που κατηγορείται.

Αναφορικά με την κατάσταση της 33χρονης, ο κ. Νουλέζας υποστήριξε ότι είναι ψύχραιμη και νηφάλια και ήταν προετοιμασμένη για οποιδήποτε ενδεχόμενο.

«Δημιουργήθηκε ένας τεράστιος θόρυβος και μέχρι και εγω δέχτηκα ολομέτωπη και άδικη επίθεση και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακόμα και από συναδέλφους από την πολιτική αγωγή την οποία διέψευσα προηγουμένως», τόνισε ο κ. Νουλέζας.

«Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής δείχνουν ότι δεν υπάρχει κανένα ίχνος σεξουαλικής κακοποίησης. Δεν την εξανάγκασε με τη χρήση ψυχότροπων ουσιών σε εξώγαμη συνουσία», πρόσθεσε ενώ παράλληλα σημείωσε πως «δεν αποδεικνύεται ότι στέρησε την ελευθερία της 10χρονης χωρίς τη θέλησή της», παρά το γεγονός ότι η 33χρονη υποστήριξε ψευδώς ότι θα συναντούσαν την 7χρονη κόρη της.

Όπως εκτιμά ο κ. Νουλέζας ορισμένα αδικήματα «δεν θα αποδειχτούν όταν φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο» ενώ πρόσθεσε πως «την προμήθεια ναρκωτικών τη δέχτηκε, παραδέχτηκε ότι είναι εξαρτημένη». Παράλληλα, ο δικηγόρος της κατηγορούμενης είπε πως από τα τρία ηρεμιστικά που είχε έδωσε το μισό στην ανήλικη «για να την καταλαγιάσει στο άκουσμα της είδησης ότι αναζητείται από την αστυνομία καθώς υπήρχε ο πανικός». Ο κ. Νουλέζας τόνισε παράλληλα πως σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της 33χρονης, η ίδια ήταν υπό την επήρρεια ναρκωτικών κατά την κατάθεσή της στην αστυνομία και «δεχόταν πιέσεις», ωστόσο επισήμανε πως δεν είχε πάρει ναρκωτικά όταν ήταν με το παιδί.

Σε ό,τι αφορά την κατάθεση της ανήλικης, ο κ. Νουλέζας ανέφερε πως εκεί στηρίζεται η απόφαση για την προφυλάκισή της. «Το μεγαλύτερο μέρος της κατάθεσης εμείς το αποδίδουμε σε φαντασίωση διότι δεν υπάρχει ενέργεια σεξουαλικού περιεχομένου ή κακοποίηση», είπε.

«Η κατηγορούμενη είχε έντονη ερωτική ζωή, ερωτικό σύντροφο, ιδιαίτερη -και δεν είναι αυτό αξιόποινο- σεξουαλική κατεύθυνση και αυτό δεν την καθιστά ένοχη. Ήταν γεμάτη και κορεσμένη από ερωτική ζωή. Δεν έχει ερωτική έλξη για παιδιά που είναι ανήλικα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Νουλέζας.

Επιπρόσθετα, ερμηνεύοντας τις κινήσεις της 33χρονης, ο κ. Νουλέζας εκτίμησε πως ουσιαστικά γέμισε το κενό που της αφήνει η απουσία της κόρης της. «Από τον Φεβρουάριο και μετά ο πρώην σύζυγός της την εξωθούσε να εκδίδεται, ενώ παράλληλα εργαζόταν εξουθενωτικά σε αρτοποιείο και έχει θεωρητικά μια μαρτυρική ζωή πίσω της. Εκδικητικά ο ίδιος τής αποστερεί την επικοινωνία με την 7χρονη κόρη της, ενώ η 33χρονη ξέρει το οικογενειακο περιβάλλον της 10χρονης, πηγαίνει στο σχολείο να τη δει και να τη χαιρετήσει. Η μικρή την ακολουθεί και κάνουν πραγματα που κάνει μια μητέρα με ένα παιδί», ανέφερε χαρακτηριστικά.