Skip to main content

Δικηγόρος Τόσκο για Άλκη: Ήταν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

Ο κ. Παρηγόρης έκανε λόγο για «το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου» και επισήμανε την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας.

Για την οπαδική βία, την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη και τις ομοιότητες με την επίθεση στον Βούλγαρο οπαδό Τόσκο Μποζατζίσκι τον Ιανουάριο του 2020, μίλησε στην TV100 ο δικηγόρος της οικογένειας του Τόσκο, Κώστας Παρηγόρης.

Ο κ. Παρηγόρης έκανε λόγο για «το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου» και επισήμανε την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της οργανωμένης βίας που έχει οπαδικό μανδύα. «Ήταν σαν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Δεν είναι το αν οι ποινές στη δίκη του Τόσκο ήταν μεγάλες ή μικρές. Αυτό που με ανησυχούσε ιδιαίτερα ήταν η ακραία οπαδική βία η οποία είναι επαναλαμβανόμενη και από το αστυνομικό δελτίο περνούσε στα ψιλά γράμματα της καθημερινότητας, κυρίως της πόλης μας. Είχαμε πυροβολισμούς, εμπρησμούς, μαχαιρώματα, είχαμε τραυματίες σχεδόν κάθε μήνα. Όμως όλα αυτά περνούσαν σαν μια κοινή οπαδική βία χουλιγκάνων, γραφικών στοιχείων. Εγώ αντιλήφθηκα ότι τα πράγματα είναι οργανωμένα και δεν έχουν σχέση με τον χαβαλέ των γηπέδων, που μέχρι εκείνη τη στιγμή πίστευα κι εγώ», σημειώσε χαρακτηριστικά.

Οι γονείς του Τόσκο έχουν ήδη επικοινωνήσει με τους γονείς του Άλκη για να τους δηλώσουν την οδύνη και τη συντριβή τους για τον χαμό του Αλκη. «Είναι από τα πρώτα θέματα στην τηλεόραση Βουλγαρίας. Οι γονείς του Τόσκο ξαναζήσανε το δράμα τους και την απώλεια του παιδιού τους. Είναι συντετριμμένοι. Τη συντριβή τους κατέθεσαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τους γονείς του Άλκη. Κλαίγανε μαζί» ανέφερε ο κ. Παρηγόρης.