Skip to main content

Λέανδρος, Γιάννης, Σπύρος, Μάγια: Παιδιά με αναπηρίες μάς αφυπνίζουν μπροστά από το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Άλκης (video)

Παιδιά με αναπηρία, που υποστηρίζουν διαφορετικές ομάδες, έστειλαν μηνύματα ενότητας από το σημείο της δολοφονίας του 19χρονου, μαζί με τον πατέρα του, αλλά και τον Ν. Ανδρουλάκη

Ένα ξεχωριστό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας έστειλαν από τη Θεσσαλονίκη ο Λέανδρος, ο Γιάννης, ο Σπύρος και η Μάγια, στο πλαίσιο δράσης της δομής «1η Φεβρουαρίου Εις το Όνομα του Άλκη Καμπανού».

Τα τέσσερα παιδιά, φωτογραφήθηκαν με τις φανέλες διαφορετικών ποδοσφαιρικών ομάδων κάτω από την προσωπογραφία του Άλκη Καμπανού, με το φωτεινό του χαμόγελο, στο σημείο όπου πριν από ακριβώς δύο χρόνια ο 19χρονος δολοφονήθηκε βάναυσα από την άγρια επίθεση που δέχθηκε μαζί με φίλους του από 12, καταδικασμένους πλέον, χούλιγκαν.

Στο σημείο βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Αθλητισμού για την οπαδική βία, το οποίο υπερψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και την Πλεύση Ελευθερίας. «Το θέμα όμως δεν είναι να ψηφίζουμε νόμους, αλλά να αντιμετωπίσουμε αυτές τις συμμορίες», είπε σχετικά με τους χούλιγκαν.

Όσοι βρέθηκαν εκεί έστειλαν μήνυμα ενότητας από το σημείο, με τα αγνά λόγια των τεσσάρων παιδιών να είναι συγκινητικά.

Ο 10χρονος Λέανδρος, που αντιμετωπίζει οπτική αναπηρία, έγραψε ένα ποίημα σε μορφή braille για τον Άλκη, τον Νάσο, τον Μιχάλη και όλα τα παιδιά που χάθηκαν, όπως είπε, από το ποδόσφαιρο. Ο Λέανδρος φόρεσε το κασκόλ του αγαπημένου του ΠΑΟΚ και υπενθύμισε ότι ο αθλητισμός ενώνει.

Το ίδιο μήνυμα έστειλε και ο Σπύρος, ο οποίος είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αναλήψεις, φορώντας τη φανέλα της ΑΕΚ. Ο μικρός είπε ότι αισθάνεται καλά για το γεγονός ότι βρίσκεται γύρω από τα υπόλοιπα παιδιά.

Ο μικρός Γιαννάκης, ένα ακόμη παιδί με αναπηρία, αλλά και η Μάγια, το νεότερο σε ηλικία μέλος της δομής, έστειλαν επίσης με τον δικό τους μοναδικό τρόπο μηνύματα κατά της οπαδικής βίας, υπό τους ήχους του τραγουδιού «Μη με χτυπάτε άλλο», το οποίο γράφτηκε για τον αδικοχαμένο Άλκη.

Νωρίτερα, είχαν αφήσει λουλούδια στο σημείο όπου ακόμη σιγοκαίνε τα 19 κεράκια τα οποία άναψαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στις 00:19, στη μνήμη του αδικοχαμένου 19χρονου.

Ο πατέρας του Άλκη, Αριστείδης, συνομίλησε με τον Λέανδρο ο οποίος του είπε πως «μπορεί να μην είναι εδώ ο Άλκης, αλλά σας παρακολουθεί από τον ουρανό».

«Ο Άλκης ενώνει οριζόντια και κάθετα την Ελλάδα», είπε αμέσως μετά τη δράση ο ιδρυτής και προεδρος της δομής, Λευτέρης Παππάς.

«Ο Άλκης μας ενώνει», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στην τροπολογία του υπουργείου Αθλητισμού για την καθιέρωση της «Ημέρας Φιλάθλου» κάθε 1 Φεβρουαρίου, η οποία υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα της Βουλής πλην της Νίκης.