Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019
x

ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΕΥΝΟΗΜΕΝΩΝ ΠΡΟΘΥΜΩΝ

Άρθρο του Δημήτρη Βαρτζόπουλου, πρώην γενικού γραμματέα Συντονισμού της κυβέρνησης Σαμαρά και πρώην προέδρου της ΝΔ Θεσσαλονίκης.

του Δημήτρη Βαρτζόπουλου*

Ουδέν χείρον της συνομωσιολογίας. Μπορεί να είναι μερικές φορές φαιδρά και διασκεδαστική, τις περισσότερες όμως είναι σκέτο δηλητήριο. Ας μείνουμε λοιπόν στα γεγονότα, ασχέτως ερμηνειών και υποθέσεων:

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Δύο ολιγάριθμες ομάδες συγκεντρώνονται στα σκαλιά πίσω από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, αρκούντως δηλαδή μακριά  από τις εισόδους της Βουλής, συμπλέκονται με την αστυνομία, η οποία χρησιμοποιεί μαζικά δακρυγόνα, τα οποία διαλύουν το πλήθος μπροστά στην εξέδρα, η ηχητική εγκατάσταση της οποίας παραλύει λίγο μετά. Ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ καταγγέλουν οργανωμένο σχέδιο κατάληψης της Βουλής, ενώ  οι μόνοι, που το φιλοθεάμον κοινό τηλεοπτικώς διακρίνει κοντά στις θύρες, είναι εξερχόμενοι με καλύμματα κεφαλής, τους οποίους η αρμοδία Υπουργός αποκαλύπτει ως εν υπηρεσία αστυνομικούς. Αυτά προ ημερών. 

Στα 43 χρόνια που είμαι μέλος της Νέας Δημοκρατίας και στα 25 που ασχολούμαι ενεργά με την πολιτική, ουδέποτε ενθυμούμαι περίπτωση, εκπρόσωπος συντηρητικού κόμματος στην Ευρώπη να καταγγείλει επισήμως την ηγεσία της Αστυνομίας της χώρας του, όπως έκανε τις προάλλες η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ. Τούτο δυστυχώς σημαίνει, ότι εν ενεργεία αξιωματικοί των δυνάμεων επιβολής του Νόμου παραβαίνουν το υπηρεσιακό καθήκον τους, για να εξυπηρετήσουν την πολιτική τους Ηγεσία σε ιδιοτελείς σκοπούς. 

Ήδη προ έτους τέως ανώτατοι πολιτειακοί παράγοντες (κκ Σαμαράς και Βενιζέλος) εμήνυσαν τους εν ενεργεία Εισαγγελείς Διαφθοράς για δόλια υπακοή σε πολιτικές σκοπιμότητες. Τούτο σημαίνει άρση της διάκρισης των εξουσιών, δηλαδή αλλοίωση του πολιτεύματος. 

Οι τοποθετήσεις του κ Καμμένου προκαλούν καθ´εαυτές συνήθως θυμηδία, τις προάλλες όμως κατήγγειλε κάτι εντελώς παρόμοιο: ότι η τέως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και μετέπειτα εξοφθάλμως πολύ στενή συνεργάτις του κ. Τσίπρα έστηνε συνθέσεις. Τούτο φυσικά δεν είναι για γέλια, είναι για κλάμματα.

Οι πολύ πρόσφατες κρίσεις της ανωτάτης ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων για πρώτη φορά εδώ και χρόνια πολλά έγιναν αντικείμενο κριτικής από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως. Για πρώτη φορά με τόση ένταση και λεπτομέρεια υπήρξαν  δημοσιογραφικοί σχολιασμοί περί κουμπαριών, ειδικών σχέσεων κλπ. Ο κατά απλήν ανάγνωση των βιογραφικών ικανότερος Στρατηγός απεστρατεύθη ως γνωστός δεξιός. 

Ακόμη και ένας μετριοπαθής φιλελεύθερος, όπως ο γνωστός δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου, αισθάνθηκε την ανάγκη, να καταγγείλει  την δημιουργία ενός σκιώδους Συριζαϊκού κράτους. Αναδεικνύει την πρόθεση του κ. Τσίπρα, να διορίσει - έστω και την υστάτη στιγμή- δικό του Επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δικό του Κεντρικό Τραπεζίτη. Επισημαίνει, ότι η σωρεία των νεοδιοριζομένων Γενικών και Ειδικών Γραμματέων πολυετούς θητείας εξασφαλίζει προφανώς την συνέχεια της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στην Δημόσια Διοίκηση και πολύ μετά την απομάκρυνσή του από την εξουσία. Και η τελευταία πινελιά:  Το κόλπο με την απλή αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καθιστά τους νέους Δημάρχους απόλυτα υποχείρια των μειοψηφιών της Αριστεράς. 

Όλα αυτά βέβαια χωρίς να αναφερθούμε στην κατάσταση της Κρατικής Ραδιοτηλεόρασης και του συνόλου των Ανεξαρτήτων Αρχών που αποτελούν τις συνεπέστερες Κλαδικές Οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. 

Εν ολίγοις: Αυτό, που δεν κατάφεραν οι Σιάντος, Ζαχαριάδης, Ηλιού, καταφέρνει εν μέσω Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Α. Τσίπρας. Εγκαθιστά ένα παρακράτος ευνοηθέντων προθύμων, με σκοπό φυσικά, να επανέλθει στην εξουσία το ταχύτερον δυνατόν. 

*Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος είναι πρώην γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Σαμαρά και πρώην πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ