Skip to main content

Δήμος Κασσάνδρας: Ξεκίνησε η καταγραφή ζημιών στο παραλιακό μέτωπο

Οι ζημιές εκτείνονται σε όλο το παραλιακό μέτωπο του δήμου, καθιστώντας αναγκαίες τις παρεμβάσεις για την ασφαλή διέλευση των δημοτών

Στην καταγραφή των ζημιών με τη σύνταξη των απαραίτητων τεχνικών εκθέσεων προχωρούν από χθες οι υπηρεσίες του δήμου Κασσάνδρας, που επλήγη από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας «Bettina».

Διαβάστε: Χαλκιδική - Κακοκαιρία Bettina: Καταστροφές σε παραλιακές περιοχές της Κασσάνδρας - Αίτημα για κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Οι θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως έως και 10 μποφόρ έβγαλαν τα κύματα στη στεριά σε ύψος 12 μέτρων, καλύπτοντας δρόμους και πεζόδρομους. Οι ζημιές εκτείνονται σε όλο το παραλιακό μέτωπο του δήμου, καθιστώντας αναγκαίες τις παρεμβάσεις για την ασφαλή διέλευση των δημοτών, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου.

«Ζητήσαμε ήδη από την πολιτεία να μας στηρίξει με την κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να υπάρξουν τα απαραίτητα κονδύλια που θα μας βοηθήσουν στην αποκατάσταση των καταστροφών. Ευελπιστούμε ότι το αίτημά μας θα τύχει άμεσης ανταπόκρισης από τα αρμόδια Υπουργεία. Ευχαριστούμε την πολιτική προστασία του νομού και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη παρέμβαση από την πρώτη στιγμή της κακοκαιρίας», τόνισε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.