Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Κλείδωσε ο Λεκάκης για Πρόεδρος - Οι δύο νέοι αντιδήμαρχοι

Τα νέα πρόσωπα που μπαίνουν στη διοίκηση και παίρνουν χαρτοφυλάκιο αντιδημάρχου - Έμπειρος αυτοδιοικητικός ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιο

Έλαβε γρήγορα τις αποφάσεις του ο Κωνσταντίνος Ζέρβας για τα πρόσωπα τα οποία θα συμπληρώσουν τα κενά που δημιουργήθηκαν στο σχήμα της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης μετά τις καρατομήσεις στις οποίες προχώρησε λόγω της υπόθεσης των εκτός λίστας εμβολιασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, στη θέση του Δρόσου Τσαβλή, οριστικοποιήθηκε η υποψηφιότητα του νυν αντιδημάρχου Αθλητισμού Νεολαίας και Εθελοντισμού Πέτρου Λεκάκη.

Το χαρτοφυλάκιό του αναλαμβάνει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, έως σήμερα πρόεδρος στο Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, ο οποίος είχε εκλεγεί με την παράταξη "ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη" του Σπύρου Βούγια, αλλά στην πορεία ανεξαρτητοποιήθηκε.

Σύμφωνα με πηγή του δημαρχιακού μεγάρου τη θέση της Δήμητρας Ακριτίδου, η οποία αποπέμφθηκε από την αντιδημαρχία Παιδείας αναλαμβάνει η Ιωάννα Κοσμοπούλου, μέχρι σήμερα πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες για την κ. Κοσμοπούλου υπήρξε αρκετή συζήτηση καθώς, υπενθυμίζεται, αρχικά είχε ταχθεί στο πλευρό του κ. Ζέρβα, αλλά στη συνέχεια μεταπήδησε στον συνδυασμό του Νίκου Ταχιάου με τον οποίο εξελέγη και στην πορεία ανεξαρτητοποιήθηκε. Ωστόσο, ο Ζέρβας τη συμπεριέλαβε στο σχήμα διοίκησης, δίδοντάς της την προεδρία της Κοινωφελούς Επιχείρησης και τώρα, την αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο, προσφέροντάς της χαρτοφυλάκιο αντιδημάρχου.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, για μία από τις δύο θέσεις αντιδημάρχων που προέκυψαν μετά τις αποπομπές και τις καραμπόλες, συζητήθηκε αρκετά και το όνομα του Κώστα Ιακώβου, σημερινού προέδρου στον Οργανισμό Βρεφονηπιακής Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας του δήμου, ο οποίος τελικώς, παραμένει στη θέση του. Επίσης για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου είχε συζητηθεί και η περίπτωση του Χάρη Αηδονόπουλου, αλλά τελικώς προτιμήθηκε ο κ. Λεκάκης.

Στο σχήμα διοίκησης εισέρχεται και ο Στέφανος Γωγάκος ο οποίος εισήλθε στο δημοτικό συμβούλιο τον περασμένο Ιούνιο, μετά την παραίτηση του Νίκου Ταχιάου με το συνδυασμό του οποίου εξελέγη, αλλά λίγο καιρό μετά ανεξαρτητοποιήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γωγάκος είχε χθες συνάντηση με τον δήμαρχο ο οποίος τον όρισε πρόεδρο στο Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, στη θέση του απερχόμενου κ. Μπαρμπουνάκη.

Πριν να λάβει τις αποφάσεις του ο κ. Ζέρβας είχε σειρά συναντήσεων με αντιδημάρχους και συνεργάτες του. Στο πλαίσιο αυτό συζήτησε με τους τέσσερις οι οποίοι τελικά επιλέχθηκαν (Λεκάκη, Κοσμοπούλου, Μπαρμπουνάκη, Γωγάκο), με τους αντιδημάρχους Γιώργο Αβαρλή και Χάρη Αηδονόπουλο, με τον κ. Ιακώβου κ.ά.

Η εκλογή του κ. Λεκάκη στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου θα γίνει την προσεχή Κυριακή 7 Μαρτίου. Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η όλη διαδικασία απασχόλησε το γραφείο του δημάρχου καθώς, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, η ψηφοφορία πρέπει να είναι μυστική, κάτι που προϋποθέτει τη φυσική παρουσία των μελών του δημοτικού συμβουλίου. Ωστόσο, έπειτα από επικοινωνία που υπήρξε με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης έγινε γνωστό ότι, εφόσον υπάρξει μία και μόνη υποψηφιότητα, όπως αναμένεται, μπορεί η όλη διαδικασία να γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης καθώς, όπως ειπώθηκε, θα πρόκειται για απλή επικύρωση της υποψηφιότητας με θετικές και αρνητικές ψήφους. Κάτι ανάλογο άλλωστε, συνέβη και τον Νοέμβριο κατά την ανάδειξη της Νέλλης Αηδονά στη θέση της αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου, διαδικασία η οποία επίσης είχε γίνει και τότε μέσω τηλεδιάσκεψης.