Skip to main content

Λεκάκης: Ήρθε η ώρα η Θεσσαλονίκη να αλλάξει και να γίνει ξανά πρωταγωνίστρια

Ο υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πραγματοποίησε την πρώτη του ομιλία ενόψει των εκλογών

Μήνυμα ανανέωσης και αλλαγής με τη Θεσσαλονίκη πρωταγωνίστρια και το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστή των εκλογών έστειλε ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής στην Α’ Περιφέρεια και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης κατά την πρόσφατη πολιτική εκδήλωση που πραγματοποίησε στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας. 

Πρόκειται για την πρώτη ομιλία του κ. Λεκάκη ενόψει των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023. Θα ακολουθήσει αντίστοιχη εκδήλωση την Κυριακή 23 Απριλίου στις 11:00 το πρωί στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» στη Σταυρούπολη, ενώ η κεντρική προεκλογική εκδήλωσή του θα γίνει την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 στις 19:00 στο Θέατρο Κήπου στην περιοχή της ΧΑΝΘ. 

Ο κ. Λεκάκης αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του και στους λόγους συμμετοχής του στις εθνικές εκλογές σημείωσε μεταξύ άλλων: «Στόχος μου είναι να συνεχίσω τον αγώνα μου από ένα πεδίο με μεγαλύτερες δυνατότητες προσφοράς, και παράλληλα να παλέψω για επαναφορά της χώρας μας στο Κοινωνικό Κράτος, στο Κράτος Δικαίου, στο Κράτος που αξίζει στον τόπο και τους πολίτες του: Με ενίσχυση της δημόσιας υγείας, με ουσιαστική κοινωνική πολιτική, με πρόσβαση στη στέγη, την παιδεία και τα δημόσια αγαθά χωρίς αποκλεισμούς, με δημιουργία των προϋποθέσεων για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με ορθολογική φορολόγηση και δίκαια κατανομή των δημόσιων πόρων και της ευημερίας» δήλωσε ο κ. Λεκάκης. Ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Α’ Θεσσαλονίκης έκανε σύντομη αναφορά στην αυτοδιοικητική του πορεία και το έργο του στον δήμο Θεσσαλονίκης. 

Ο Πέτρος Λεκάκης άσκησε κριτική σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ σημειώνοντας πως μέλημά τους είναι «η νομή της εξουσίας, οι καρέκλες και η παραμονή των κκ. Μητσοτάκη και Τσίπρα στην εξουσία» και όχι τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. 

Υπεραμύνθηκε της πρότασης του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και του Νίκου Ανδρουλάκη για επίτευξη προγραμματικών συγκλίσεων εφόσον το κόμμα λάβει ισχυρό διψήφιο ποσοστό. Ο κ. Λεκάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις προτάσεις του κόμματος για τη στήριξη της Νέας Γενιάς, καθώς το ακροατήριό του αποτελούνταν κυρίως από νέους ανθρώπους. 

Για την πόλη της Θεσσαλονίκης ο κ. Λεκάκης δήλωσε: «Η Θεσσαλονίκη πλέον απαιτεί και δεν επαιτεί. Απαιτεί λύσεις, βελτίωση της καθημερινότητας, της ποιότητας ζωής των πολιτών, έργα, επενδύσεις, μακρόχρονη στρατηγική. Απαιτεί και ταυτόχρονα διαμορφώνει το μέλλον και την εικόνα της στην ευρύτερη περιοχή». «Ήρθε η ώρα η Θεσσαλονίκη να αλλάξει! Η πόλη αξίζει να ξαναβρεί τη λάμψη της, την προοπτική της, το δρόμο προς την πρόοδο και την ευημερία, να βγει στο φως, να ακουστεί η φωνή της. Να γίνει μέσα από το ΠΑΣΟΚ ξανά πρωταγωνίστρια» τόνισε ο κ. Λεκάκης. 

Και κατέληξε σημειώνοντας: «Δύναμή μας είναι οι ψηφοφόροι, οι πολίτες, κάθε επιπλέον ψηφοδέλτιο με τον περήφανο Ήλιο μας που θα βρεθεί μέσα στην κάλπη. Αυτή είναι η δύναμή μας. Γι’ αυτούς δίνουμε τη μάχη κι από αυτούς αντλούμε κουράγιο για να συνεχίσουμε». 

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Α’ Θεσσαλονίκης.