Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Οι κινήσεις των δύο διεκδικητών για τον β΄ γύρο - Κρίσιμη συνάντηση Ζέρβα με Τσαβλή

Σε πλήρη εξέλιξη επαφές και ζυμώσεις ενόψει του δεύτερου γύρου - Ζέρβας και Αγγελούδης επιδιώκουν να εξασφαλίσουν τις στηρίξεις των άλλων παρατάξεων

Στην τελική ευθεία για τις κρίσιμες εκλογές της Κυριακής στον δήμο Θεσσαλονίκης τα επιτελεία Ζέρβα και Αγγελούδη έχουν πάρει φωτιά. Οι επαφές και οι συναντήσεις είναι σε πλήρη εξέλιξη με τους δύο μονομάχους να  επιδιώκουν να εξασφαλίσουν τις στηρίξεις των άλλων παρατάξεων που συμμετείχαν στις εκλογές.

Ήδη χθες το βράδυ ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη-Μακεδονία» Στέργιος Καλόγηρος ανακοίνωσε τη στήριξή του στον Κωνσταντίνο Ζέρβα, καλώντας τους φίλους και ψηφοφόρους της δικής του παράταξης να προσέλθουν την Κυριακή στις κάλπες και να στείλουν ένα καθαρό μήνυμα. Ο Σπύρος Πέγκας, επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη για Όλους» επιμένει στη γραμμή που έδωσε από το βράδυ του πρώτου γύρου των εκλογών για ψήφο κατά συνείδηση επαναλαμβάνοντας ότι «οι δημότες δεν καθοδηγούνται».

Διαβάστε - Ζέρβα στηρίζει ο Καλόγηρος στον δεύτερο γύρο για τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Πέγκας: Τα μέλη μας θα ψηφίσουν κατά συνείδηση στον β' γύρο

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στον Δρόσο Τσαβλή, ο συνδυασμός του οποίου χθες βράδυ συνεδρίασε, ωστόσο, δεν βγήκε λευκός καπνός για το ποιος από τους δύο διεκδικητές θα στηριχθεί για τον δεύτερο γύρο των εκλογών. Σήμερα το βράδυ αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των μελών του συνδυασμού Τσαβλή, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, άλλα στηρίζουν την υποψηφιότητα Ζέρβα, άλλα την υποψηφιότητα Αγγελούδη, ενώ υπάρχουν και φωνές που θέλουν να μη δοθεί κάποια στήριξη και να τηρηθεί στάση ουδετερότητας.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Όλοι Εμείς», ο οποίος στον πρώτο γύρο των εκλογών συγκέντρωσε ποσοστό 5,69%, έχει δεχθεί τηλεφωνήματα και από τα δύο στρατόπεδα των διεκδικητών. Μάλιστα, ο κ.Τσαβλής έχει συναντηθεί με τον Στέλιο Αγγελούδη, ενώ συνάντηση αναμένεται να έχει και με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα. Αυτό πάντως που ξεκαθαρίζεται από την πλευρά Τσαβλή είναι ότι οι συναντήσεις γίνονται σε τυπικό επίπεδο εν όψει του δεύτερου γύρου των εκλογών και κυρίως χωρίς διαπραγματεύσεις και ανταλλάγματα. Να σημειωθεί πάντως πως θα είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσαβλής θα βρεθεί τετ α τετ με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα για να συζητήσουν, μετά την υπόθεση των εμβολιασμών που είχε οδηγήσει και στο μεταξύ τους διαζύγιο. Όπως διαμηνύει ο ίδιος, οι όποιες αποφάσεις για ενδεχόμενη στήριξη σε έναν από τους δύο διεκδικητές, θα ληφθούν συλλογικά από τα μέλη του συνδυασμού. Εξετάζεται μάλιστα και το ενδεχόμενο για ψήφο κατά συνείδηση, χωρίς να δοθεί κάποια γραμμή.

Οι κομματικές στηρίξεις

Την ίδια ώρα υπ΄ ατμόν βρίσκεται ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας για τη στήριξη της υποψηφιότητας Ζέρβα. Στη Θεσσαλονίκη είναι εδώ και μέρες και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος ο οποίος εκτός από τον κ. Ζέρβα με τον οποίο είναι σε συνεχή επαφή, συναντήθηκε και με τον Δρόσο Τσαβλή, σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστεί η στήριξή του για τον δεύτερο γύρο.

Από την άλλη πλευρά, μετά τις έμμεσες ή άμεσες αναφορές από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για στήριξη της υποψηφιότητας Αγγελούδη, ο συνδυασμός «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» σε ανακοίνωσή της ξεκαθάρισε ότι η παράταξή του είναι  ανεξάρτητη, υπερκομματική και με πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα. «Σέβομαι και τιμώ όλα τα κόμματα, θέλω την έμπρακτη υποστήριξη τους, όταν από την 1η Ιανουαρίου κληθούμε να δώσουμε πειστικές λύσεις και απαντήσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα της πόλης που καθιστούν δυστοπική την καθημερινότητα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά σήμερα σε δήλωσή του ο Στέλιος Αγγελούδης.