Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Σήκωσε σκόνη το ρεπορτάζ για τις αλλαγές στη διοίκηση

Πολλοί από τους αντιδημάρχους και λοιπούς συμβούλους, πληροφορήθηκαν από τη Voria.gr κάποιες από τις σκέψεις του δημάρχου Θεσαλονίκης.

Σήκωσε πολλή σκόνη το χθεσινό ρεπορτάζ σχετικά με τις κυοφορούμενες αλλαγές στο σχήμα της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης οι οποίες οσονούπω οριστικοποιούνται. Δεδομένου ότι ο Κωνσταντίνος Ζέρβας προς το παρόν συνομιλεί για τα θέματα αυτά, μόνο με το... προσκεφάλι του, όπως έλεγε και ένας προκάτοχός του, πολλοί από τους αντιδημάρχους και λοιπούς συμβούλους, πληροφορήθηκαν από τη Voria.gr κάποιες από τις σκέψεις του δημάρχου. Αρκετοί δήλωσαν ικανοποιημένοι, καθώς φαίνεται να παραμένουν στις θέσεις τους, άλλοι πάλι, εξέφρασαν δυσφορία γιατί φέρονται μεταξύ αυτών που υποβαθμίζονται και κάποιοι είναι σε αναμονή των τελικών αποφάσεων Ζέρβα, καθώς βρίσκονται στο μεταίχμιο.

Επανέρχομαι στο θέμα προκειμένου να μεταφέρω ένα, δύο από τα πολλά σχόλια που μου διατύπωσαν άμεσα ενδιαφερόμενοι και μη. Κατ' αρχάς ο Σάκης Τζακόπουλος ο οποίος από τον Φεβρουάριο του 2020 είναι ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος καθώς είχε αποχωρήσει από την παράταξη του Ταχιάου, μου δήλωσε ότι ποτέ δεν συνομίλησε με τον Ζέρβα για να αναλάβει θέση αντιδημάρχου. «Δύο χρόνια τώρα δεν έχω μιλήσει μαζί του για τέτοια θέματα, ούτε πρόκειται να μιλήσω και τα δύο επόμενα» ήταν η κατηγορηματική δήλωσή του.

Παράπονα, μέσω τρίτων, έκανε και ο αντιδήμαρχος Στέλιος Λιακόπουλος ο οποίος, όπως έγραψα, παραμένει στη θέση του. Όπως μου μεταφέρεται ο κυρ Στέλιος έχει κάνει έργο στον τομέα ευθύνης του και συγκεκριμένα, αναβάθμισε κάποια από τα ΚΕΠ, όπως αυτό της Τούμπας, το οποίο στεγαζόταν σε ακατάλληλο κτήριο και μεταφέρθηκε σε πολύ καλύτερο, ενώ κάτι ανάλογο πρόκειται να συμβεί και με το ΚΕΠ Τριανδρίας. Παράλληλα, μου λένε, παρακολουθεί στενά και υποστηρίζει το έργο του «Βοήθεια στο Σπίτι» το οποίο, κυρίως την περίοδο της πανδημίας, ήταν πολύτιμο.

Η συνέχεια λίαν προσεχώς, με τις ανακοινώσεις του δημάρχου.