Skip to main content

Δ. Θεσσαλονίκης: Το βελούδινο διαζύγιο με Φωτόπουλο και η επόμενη μέρα της διοίκησης Ζέρβα

Περίπου 32 μήνες κράτησε η συνεργασία του Κωνσταντίνου Ζέρβα με τον Μίμη Φωτόπουλο - Οι επόμενες κινήσεις με το βλέμμα στις εκλογές του 2023

«Εξαιρετικό αυτοδιοικητικό και με μεγάλη εμπειρία» χαρακτήριζε το 2019 ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον Μίμη Φωτόπουλο, όταν ανακοίνωνε το όνομά του για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης προκαλώντας τότε αντιδράσεις σε μερίδα της αντιπολίτευσης.

Περίπου 32 μήνες μετά ήρθε το «βελούδινο διαζύγιο» σε αυτή τη συνεργασία, με πηγές από το δημαρχιακό μέγαρο να κάνουν λόγο για «αλλαγή σκυτάλης για τη θέση του γενικού γραμματέα μέσα σε κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης», μετά από συνάντηση των δύο αντρών.

Ουσιαστικά ήταν η τρίτη και φαρμακερή, όπως αποδείχθηκε, φορά για τον Ευθύμιο Φωτόπουλο, μέσα στο 2021 άλλες δύο φορές υπήρχαν πληροφορίες που ήθελαν τον δήμαρχο να σκέφτεται να απομακρύνει τον Φωτόπουλο, ο οποίος, πάντως, φέρεται να αφήνει το γραφείο του Γενικού Γραμματέα ικανοποιημένος για τα όσα έχει προσφέρει τόσο στη διοίκηση όσο στους εργαζόμενους, οι οποίοι, όπως λέει, πάντα έβρισκαν την πόρτα του ανοιχτή.

Είναι άγνωστα, τουλάχιστον προς το παρόν, τα επόμενα βήματα του κ. Φωτόπουλου και βασικά εάν θα διεκδικήσει εκ νέου τον δημαρχιακό θώκο του δήμου Δέλτα. Είναι κάτι το οποίο προφανώς υπάρχει μέσα στις σκέψεις του αλλά την οριστική απόφαση αναμένεται να τη λάβει μετά το καλοκαίρι.

Η τυπική αλλαγή στη θέση του Γενικού Γραμματέα αναμένεται στις επόμενες 15 ημέρες, αφού υποβάλλει την παραίτησή του ο κ. Φωτόπουλος. Θα πρέπει η λύση της συνεργασίας να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ και στη συνέχεια να οριστεί ο νέος Γενικός Γραμματέας, ο οποίος θα είναι ο ιατρός και πολιτικός επιστήμος Νίκος Λιακόπουλος, αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ και πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, μία επιλογή του δημάρχου η οποία έχει την πολιτική σημασία της ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Διαβάστε: Νέος γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης ο γαλάζιος Νίκος Λιακόπουλος

Μίνι αλλαγές τώρα - Μεγάλος ανασχηματισμός τον Σεπτέμβριο

Το επόμενο διάστημα ο Κωνσταντίνος Ζέρβας αναμένεται να προχωρήσει σε μικρές αλλαγές στο σχήμα διοίκησης, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την πολύκροτη υπόθεση Αβαρλή και την αναγκαστική παραίτησή του από τη θέση του αντιδημάρχου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αν και το χαρτοφυλάκιο του Αβαρλή ανέλαβε, αρχικά, ο ίδιος ο δήμαρχος, πληροφορίες θέλουν ότι θα ανακοινώσει το όνομα που θα αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση. Ο μεγάλος ανασχηματισμός αναμένεται από τον Σεπτέμβριο, ώστε να διαμορφωθεί έτσι και το τελικό σχήμα με το οποίο ο Κωνσταντίνος Ζέρβας θα κινηθεί έως τις εκλογές του Οκτώβριο του 2023.