Skip to main content

Δύο χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο για τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες αεροβικής

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η πεντάδα νεανίδων συγκεντρώνοντας 19,500 β. στον τελικό του Όπεν αεροβικής του Πλόβντιβ.

Θριαμβευτικό ήταν το φινάλε του διεθνούς Όπεν αεροβικής γυμναστικής του Πλόβντιβ για τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες, οι οποίες σάρωσαν τα μετάλλια στην κατηγορία νεανίδων, κατακτώντας δύο χρυσά και ένα χάλκινο.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η πεντάδα νεανίδων (Βασιλεία Φαίδρα Διαμαντή / Αιμιλία Αυγητίδου / Αναστασία Θεοδωρακέα / Δέσποινα Καλυβέζα / Μαγδαληνή Μπάρλου), συγκεντρώνοντας 19,500 β. στον τελικό του αγωνίσματος, ενώ εξίσου καλά τα κατάφεραν στο τρίο νεανίδων οι Βασιλεία Φαίδρα Διαμαντή / Αιμιλία Αυγητίδου / Αναστασία Θεοδωρακέα, που κατέκτησαν τη νίκη με 19,850 β.. Το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε στο ίδιο αγώνισμα το άλλο ελληνικό τρίο, αποτελούμενο από τις Δέσποινα Καλυβέζα / Μαγδαληνή Μπάρλου / Αθηνά Ανδαλή, οι οποίες πήραν την 3η θέση με 19,250 β..

Έπιπλέον, η Βασιλεία Φαίδρα Διαμαντή ήταν παρούσα στον τελικό του ατομικού νεανίδων, όπου κατέκτησε την 4η θέση με 20,100 β..

Για τις Ελληνίδες αθλήτριες της κατηγορίας νεανίδων, αλλά και για την πρωταθλήτρια της κατηγορίας γυναικών Σοφία Παππά (13η στο ατομικό γυναικών με 19,350 β.), το διεθνές τουρνουά της Βουλγαρίας αποτέλεσε τον πρώτο αγώνα εκτός των συνόρων έπειτα από περίπου δύο χρόνια, αλλά και την πρόβα τζενεράλε ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα ακολουθήσει στο Πέζαρο της Ιταλίας (17-19 Σεπτεμβρίου).