Τρίτη 2 Μαρτίου 2021
x

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΖΟΡΠΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΧΝΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ο πρόεδρος του ΕΕΘ ζητεί την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του νέου ΥΜΑΘ Σταύρου Καλαφάτη για να καλυφθεί κατά το δυνατόν το κενό.

Τη δυσαρέσκειά του για την ισχνή παρουσία της Θεσσαλονίκης στο νέο κυβερνητικό σχήμα εκφράζει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της πόλης Μιχάλης Ζορπίδης, ζητώντας την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του νέου ΥΜΑΘ Σταύρου Καλαφάτη για να καλυφθεί κατά το δυνατόν το κενό.

«Ως εκπρόσωποι του κόσμου της Αγοράς και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης, ευχόμαστε καλή δύναμη στους νέους υπουργούς και υφυπουργούς και ευχαριστούμε για την προσφορά τους όσους απέρχονται. Θέλουμε να πιστεύουμε και να ελπίζουμε ότι με τις αλλαγές αυτές θα έχουμε ένα καλύτερο και αποτελεσματικότερο κυβερνητικό σχήμα προς όφελος της Πατρίδας μας.Ωστόσο, δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από την μηδενική εκπροσώπηση της Θεσσαλονίκης στη νέα κυβέρνηση και γενικότερα από την απουσία στελεχών από την Περιφέρεια. Η αδυναμία αυτή στερεί από την κυβέρνηση πολύτιμες γνώσεις. Και την Περιφέρεια από υπερασπιστές των συμφερόντων της στα κέντρα εξουσίας των Αθηνών», σημειώνει ο κ. Ζορπίδης και προσθέτει:

«Απευθύνουμε έκκληση στον πρωθυπουργό να καλύψει αυτό το κενό. Και πιστεύουμε ότι ένας καλός τρόπος γι' αυτό θα ήταν να αποδώσει περισσότερες και σημαντικότερες αρμοδιότητες στο Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης όπως και πόρους από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Έτσι, ο νέος υφυπουργός Σταύρος Καλαφάτης, στον οποίο ευχόμαστε καλή δύναμη μέσα από την καρδιά μας, θα μπορέσει να εργαστεί αποτελεσματικά και η παρουσία του δε θα είναι διακοσμητική ή τυπική».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ