Skip to main content

Δυτική Θεσσαλονίκη και επέκταση του μετρό οι προτεραιότητες της κυβέρνησης

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους βουλευτές Α' και Β' Θεσσαλονίκης - Στο επίκεντρο η Δυτική Θεσσαλονίκη.

Δυτική Θεσσαλονίκη, ολοκλήρωση του μετρό και επέκταση του μέσου στα δυτικά κατά προτεραιότητα, υποκλοπές, μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και της κρίσης ακρίβειας, γήπεδα ΠΑΟΚ και Άρη, μικρομέτοχοι του ΟΑΣΘ, αλλά και κοινωνική πολιτική, πολιτικές για τους νέους, για τη στέγαση και τη στήριξη των συνταξιούχων ήταν τα θέματα που απασχόλησαν κυρίως τη σύσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους βουλευτές της Α' και Β' εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε σχετικά - Θεσσαλονίκη: Στο ΥΜΑΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ποιοι συμμετέχουν στις συσκέψεις (φωτο+vid)

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στη φετινή ΔΕΘ η κεντρική ομιλία του θα αφορά σε κεντρικές πολιτικές της κυβέρνησης και πως σήμερα είναι η ημέρα των ανακοινώσεων για τη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία των έργων στη Θεσσαλονίκη και επισήμανε πως αν σε ένα έργο θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα πλέον είναι η επέκταση του μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους βουλευτές πως στη φετινή ΔΕΘ προτίθεται να κάνει έναν έντιμο απολογισμό του κυβερνητικού έργου και να δώσει την προοπτική για την αντιμετώπιση και διαχείριση του δύσκολου χειμώνα που έρχεται. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ανακοίνωση συγκεκριμένων πολιτικών και μέτρων σε αυτό το πλαίσιο.

Αναφορά έγινε για τα νέα γήπεδα του ΠΑΟΚ και του Άρη. Στο πρώτο είπε πως έγινε ό,τι μπορούσε από την πλευρά της Πολιτείας, που τήρησε τις δεσμεύσεις της στο ακέραιο, ενώ είπε πως υπάρχει έντονη διάθεση από την πλευρά της κυβέρνησης για να προχωρήσει γρήγορα το θέμα της ανταλλαγής των οικοπέδων, προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής του νέου γηπέδου του Άρη.

Οι βουλευτές του έθεσαν το θέμα των μικρομετόχων του ΟΑΣΘ, με τον πρωθυπουργό να λέει ότι η κυβέρνηση θα το δει.

Έμφαση δίνουμε στο πώς η κοινωνία θα ανταποκριθεί στην κρίση, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Για το θέμα των υποκλοπών, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η κυβέρνηση θα κινηθεί όπως ακριβώς κινήθηκε μέχρι σήμερα, δηλαδή με θεσμικό τρόπο και με διαφάνεια. Επανέλαβε δε ότι επ' ουδενί δεν πρέπει εξαιτίας αυτής της υπόθεσης να απαξιωθεί το έργο της ΕΥΠ και η ίδια η υπηρεσία.

Ο κ. Κώστας Γκιουλέκας μετά τη σύσκεψη τόνισε πως έγινε συνολική συζήτηση για τα θέματα της Θεσσαλονίκης. «Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στη δυτική πλευρά της πόλης όπου εκεί υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν για μια ισόρροπη ανάπτυξη», τόνισε. Σημείωσε δε ότι έγινε και αναφορά για τη Βόρεια Ελλάδα συνολικά ως περιοχή με υπαρκτούς κινδύνους και άρα η Πολιτεία πρέπει να ενδυναμώνει το χώρο.

Ο κ. Δημήτρης Κούβελας έκανε λόγο για ουσιαστική συζήτηση στην οποία επιβεβαιώθηκε το βαθύ και διαρκές ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για τη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Κούβελας είπε ότι υπάρχει αισιοδοξία τόσο από τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης, όσο και από το σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης, την άνοιξη θα είμαστε καλύτερα από ό,τι φανταζόμαστε. «Για τη Θεσσαλονίκη συμφωνήσαμε στην ανάγκη να αναβαθμιστεί στις προτεραιότητες η ανάπτυξη στη δυτική πλευρά της πόλης και η ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση των συγκοινωνιών», υπογράμμισε.

Ο κ. Θεόδωρος Καράογλου επισήμανε ότι υπάρχουν πολιτικές για την αντιμετώπιση των γενικότερων προβλημάτων της κοινωνίας, όσο και των τοπικών ζητημάτων. «Η πρόοδος των έργων είναι εμφανής και σημαντική. Είμαστε αισιόδοξοι και για τη χώρα και για τη Θεσσαλονίκη, διότι η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη ατζέντα για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας», σημείωσε.

«Ήταν μια πολύ γόνιμη συζήτηση», τόνισε η κ. Άννα Ευθυμίου και συμπλήρωσε: «Ο πρωθυπουργός εγκαινιάζει εργοτάξια κι όχι μουσαμάδες. Έδωσα ιδιαίτερη βαρύτητα στη νέα γενιά, στο κομμάτι της επαγγελματικής αποκατάστασης, στο κομμάτι των προοπτικών που δίνει η Θεσσαλονίκη, αλλά και στο θέμα της στεγαστικής πολιτικής. Το καλάθι της κυβέρνησης στη ΔΕΘ για την κοινωνική πολιτική θα είναι γεμάτο».

Ο κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος χαρακτήρισε τη σύσκεψη ουσιαστική και συγκεκριμένη. «Αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη περίοδο, έναν δύσκολο χειμώνα, με αισιοδοξία, αποφασιστικότητα και βεβαιότητα ότι όλα θα πάνε καλά», υπογράμμισε.

«Η Θεσσαλονίκη μέσα από τα έργα που εκτελούνται, δημοπρατούνται και εξαγγέλλονται τα τελευταία τρία χρόνια αλλάζει πρόσωπο. Περιμένουμε και θα δούμε και την επέκταση του μετρό δυτικά», τόνισε ο κ. Στράτος Σιμόπουλος.