Σάββατο 4 Απριλίου 2020
x

ΔΟΥΜΑΣ: ΑΥΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΤΟΥΜΠΑ, ΑΠΟΜΕΝΕΙ Η ΕΓΚΡΙΣΗ

Ο υπεύθυνος της ομάδας χωροθέτησης τόνισε ότι έγινε η κατάθεση της κύριας μελέτης και πλέον η Πολιτεία θα κάνει το χρέος της εγκρίνοντάς την.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την υλοποίηση της Νέας Τούμπας σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ρ/σ «Metropolis», ο Τάκης Δούμας.

Συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος της ομάδας χωροθέτησης τόνισε ότι έγινε η κατάθεση της κύριας μελέτης του γηπέδου του ΠΑΟΚ και πλέον η Πολιτεία θα κάνει το χρέος της, θα την ελέγξει και θα την εγκρίνει.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Δούμας:

Για την κατάθεση του φακέλου: «Σήμερα έγινε η κατάθεση της κύριας μελέτης. Είναι τρεις φάκελοι που περιέχουν το σύνολο των απαιτούμενων μελετών. Είναι κοντά στις 1000 σελίδες. Περιβαλλοντική, κυκλοφοριακή, προκαταρτική υπογειοποίηση και η κύρια μελέτη του ειδικού χωρικού σχεδίου. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι το γήπεδο δεν θα είναι ένας χώρος που θα παίζεις μπάλα μόνο μια εβδομάδα αλλά θα είναι ένας χώρος που θα λειτουργεί πολλές μέρες την εβδομάδα και πολλές ώρες την ημέρα».

Για την υπογειοποίηση της Κλεάνθους: «Προτείνεται η υπογειοποίηση της Κλεάνθους. Θα είναι καλύτερο να υπογειοποιηθεί η Κλεάνθους. Θα βοηθά την άμεση λειτουργία του γηπέδου την ώρα του αγώνα. Δεν θα χρειαστεί να κλείνει η Κλεάνθους την ώρα του αγώνα».

Για τις θέσεις πάρκινγκ: «Προβλέπουμε γύρω στις 450 θέσεις στάθμευσης στο χώρο του γηπέδου. Επίσης, έναν χώρο στάθμευσης που προβλεπόταν από τους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς που είχαν γίνει δίπλα στο ΙΚΑ. Προβλεπόταν ένας χώρος περίπου στις 650 θέσεις και προτείνουμε έναν ακόμη χώρο της μισής χωρητικότητας. Περιμένουμε ότι θα υπάρχουν 1000 θέσεις. Ο στόχος είναι ο κόσμος να πηγαίνει με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο γήπεδο»

Για το εάν υπήρχε κάποιο γήπεδο που αποτέλεσε έμπνευση: «Έχουμε καταγράψει κάθε γήπεδο που έγινε το τελευταίο γήπεδο και δίνουμε βαρύτητα σε γήπεδα που είναι μέσα στον αστικό ιστό».

Για τα επόμενα βήματα: «Πλέον εμείς δίνουμε διευκρινίσεις για ότι χρειαστεί. Από εκεί και πέρα η Πολιτεία θα κάνει το χρέος της. Ξέρουμε ότι έχει σκύψει στο πρόγραμμα με πραγματικό ενδιαφέρον. Δεν ενδιαφέρονται απλά με διαδικαστικό τρόπο αλλά τρόπο ουσίας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ