Skip to main content

Δράμα: Με αεροδιακομιδή στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» ένας 2χρονος

Μεταφέρθηκε το βράδυ του Σαββάτου με πρόβλημα στον λάρυγγα και διασωληνώθηκε

Με αεροδιακομιδή στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο Δράμας διασωληνωμένο ένα 2χρονο αγοράκι το βράδυ του Σαββάτου λόγω σοβαρής λοίμωξης του αναπνευστικού που αντιμετώπιζε.

Σύμφωνα με πηγές της Voria.gr από το νοσοκομείο, το παιδάκι είχε μεταφερθεί νωρίτερα το Σάββατο στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Δράμας, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα λοίμωξη του αναπνευστικού και συγκεκριμένα, στον λάρυγγα. Άμεσα, οι γιατροί έκριναν αναγκαίο ότι ο μικρός έπρεπε να διασωληνωθεί και έπειτα να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο που να διαθέτει ΜΕΘ Παίδων.

Το παιδάκι αεροδιακομίσθηκε με τη συνδρομή των τμημάτων αεροδιακομιδών ΕΚΑΒ, του συντονιστικού κέντρου 6ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ και ΕΚΕΠΥ Βορείου Ελλάδος, με ασφάλεια στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» συνοδεία παιδιάτρου και ενός αναισθησιολόγου.

Να σημειωθεί πως τα κρεβάτια στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, τη μοναδική μονάδα εντατικής θεραπείας Παίδων στη Βόρεια Ελλάδα, παραμένουν μη διαθέσιμα.

Διαβάστε σχετικά - Γρεβενά: Το τελευταίο αντίο στον 6χρονο Θωμά – Έδωσε ζωή σε επτά συνανθρώπους μας

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες με αεροδιακομιδή είχε μεταφερθεί ένα 3χρονο αγοράκι από το νοσοκομείο της Κοζάνης στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, ενώ ο άτυχος Θωμάς, το 6χρονο αγοράκι που κατέληξε και με τα όργανά του έδωσε ζωή σε επτά άτομα, είχε μεταφερθεί με μονάδα του ΕΚΑΒ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών.

Δείτε φωτογραφίες: