Skip to main content

Πρωτοποριακή επέμβαση για την αφαίρεση παρωτιδικού αδένα στο νοσοκομείο Δράμας

Την είδηση έκανε γνωστή η διοίκηση του νοσοκομείου

«Επειδή η ενημέρωση μας βοηθά να σχηματίσουμε γνώμη  για την υψηλή ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών υγείας», τιτλοφόρησε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η διοικήτρια του νοσοκομείου Δράμας, Θ. Καρατζόγλου και θέλησε με αυτό τον τρόπο να κάνει γνωστή μια πρωτοποριακή επέμβαση που έγινε στο νοσοκομείο. 

Σύμφωνα με τα όσα έγραψε η κ. Καρατζόγλου, «πριν λίγες ημέρες, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, για πρώτη φορά στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, επέμβαση επίπολης παρωτιδεκτομής
Συγκεκριμένα, αφορά χειρουργείο ΩΡΛ, με χειρουργό την ΩΡΛ επιμελήτρια Α΄ κ. Μποτάνη Ιωάννα και αναισθησιολόγο τον επιμελητή Β΄ κ. Ιωαννίδη Ραφαήλ.

Υπερήφανοι γιατί η εν λόγω επέμβαση δεν πραγματοποιείται σε άλλα δευτεροβάθμια νοσοκομεία και διενεργείται για την αφαίρεση καλόηθων και κακόηθων όγκων του παρωτιδικού αδένα».

Όπως αναφέρεται, η παρωτιδεκτομή (αφαίρεση παρωτίδας) είναι  χειρουργική διαδικασία αφαίρεσης του παρωτιδικού αδένα, ο οποίος είναι ένας από τους δύο μείζονες σιελογόνους αδένες που βρίσκονται στο ανθρώπινο σώμα.
Η πιο κοινή αιτία για την απομάκρυνση αυτού του αδένα, οφείλεται σε ανώμαλη μάζα που περιέχεται μέσα του.
Η ίδια η μάζα μπορεί να βρεθεί οπουδήποτε εντός της παρωτίδας. 

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου «η μετεγχειρητική πορεία του ασθενή που χειρουργήθηκε είναι εξαιρετική και αναρρώνει ασφαλής».