Skip to main content

Έβρος: Ξεσπά ο γιος του 57χρονου για την κατάσταση με την κίνηση στους Κήπους - «Τον πάτησε με το αμάξι»

«Αυτό που ζούμε εμείς κάθε καλοκαίρι εδώ πέρα, να μη μπορώ εγώ να πάω στη γιαγιά μου, στο χωριό μου, είναι τραγικό! Να είναι συνέχεια επί έναν μήνα φρακαρισμένη η Εγνατία Οδός, 2-3 χιλιόμετρα»

Κατέληξε μετά τη μάχη που έδωσε ο πατέρας τριών παιδιών στον Έβρο, τον οποίο φέρεται να παρέσυρε και χτύπησε με το αυτοκίνητό του 33χρονος υπήκοος Τουρκίας, μετά από καβγά που είχε μαζί του, στο Τελωνείο των Κήπων.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής όταν ο 57χρονος γύριζε από τη δουλειά του. Κατευθυνόταν από την Αλεξανδρούπολη προς το χωριό του, τη Γεμιστή. Πλησιάζοντας προς το τελωνείο των Κήπων αντίκρισε ουρά χιλιομέτρων. Ζήτησε από έναν οδηγό να κάνει στην άκρη, ώστε να στρίψει στην παρακαμπτήριο για το χωριό το, όμως ακολούθησε καβγάς κι ένας εκ των οδηγών φαίνεται πως τον παρέσυρε με το αυτοκίνητό του.

Τα παιδιά του ήλπιζαν σε ένα θαύμα μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο 57χρονος πάλεψε τέσσερις μέρες στο νοσοκομείο, όμως δεν άντεξε. Τα τραύματα ήταν πολύ σοβαρά καθώς είχε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από την παράσυρση.

Ο γιος του 57χρονου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για την αγωνία που έζησαν τις μέρες που πάλευε για να κρατηθεί στη ζωή και περιέγραψε πώς έγινε η τραγωδία:

«Στην αρχή έλεγαν ότι είναι τροχαίο, μετά ότι τον χτύπησε με λοστό, αλλά αυτό που γνωρίζω εγώ είναι ότι τον χτύπησε με το αυτοκίνητο και τον πάτησε», δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε:

«Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει εκεί ανοιχτή λωρίδα για να βγει ο άνθρωπος και να πάει στο σπίτι του. Δεν υπήρχε καμία ανοιχτή λωρίδα, ούτε η έκτακτης ανάγκης, ήταν όλα φρακαρισμένα, χιλιόμετρα. Αυτό που ζούμε εμείς κάθε καλοκαίρι εδώ πέρα, να μη μπορώ εγώ να πάω στη γιαγιά μου, στο χωριό μου, είναι τραγικό! Να είναι συνέχεια επί έναν μήνα φρακαρισμένη η Εγνατία οδός, 2 - 3 χιλιόμετρα. Αστυνομία εκεί δεν υπάρχει».

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον οδηγό. Πρόκειται για 33χρονο υπήκοο Τουρκίας που έμενε στη Γαλλία και πήγαινε στην πατρίδα του. Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και θα δώσει εξηγήσεις στον ανακριτή το πρωί της Τρίτης.