Skip to main content

ΕΕΘ για take away: Ο καταστηματάρχης δεν μπορεί να κάνει τον αστυνομικό

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης εκφράζει την αντίθεσή του στα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τα take away καταστήματα και τα προστίματα.

Την αντίθεσή του στις διατάξεις για τα νέα μέτρα για τα take away καταστήματα που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη (θυμηθείτε ΕΔΩ) εκφράζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και καλεί την κυβέρνηση να τροποποιήσει τη σχετική διάταξη.
 
Το ΕΕΘ σημειώνει, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ότι το σημείο το οποίο προβλέπει υπέρογκα πρόστιμα σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης για συναθροίσεις πολιτών έξω από τα καταστήματα «είναι εκτός κάθε λογικής».
 
«Ασφαλώς και ο υπεύθυνος κάθε επιχείρησης είναι ελεγκτέος με πρόστιμα εάν εντός του καταστήματος του επιτρέψει την είσοδο σε περισσότερα άτομα από αυτά που προβλέπονται», τονίζει σχετικά το ΕΕΘ και προσθέτει πως «κανείς καταστηματάρχης δεν μπορεί να μεταμορφώνεται σε αστυνομικό και κάθε στιγμή να παραμερίζει την εργασία του προκειμένου να διαπιστώσει εάν εκτός υπάρχει συνωστισμός».

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης καταλήγει λέγοντας πως «είναι άδικο να επιβάλλονται οριζόντια μέτρα που πλήττουν χιλιάδες επαγγελματίες όλων των κλάδων της εστίασης επειδή ελάχιστοι επαγγελματίες δεν συμμορφώνονται».