Skip to main content

ΕΦΕΕΘ: Προειδοποιεί για λουκέτα σε λογιστικά γραφεία λόγω ασφαλιστικού

Η ΕΦΕΕΘ αναφέρει ότι "πάρα πολλά λογιστικά γραφεία θα κλείσουν και όλοι οι επαγγελματίες και το προσωπικό τους θα μείνουν άνεργοι".

Καμπανάκι κινδύνου κρούει η Ένωση Ελευθέρων Επαγγελματικών νομού Θεσσαλονίκης με αφορμή το ασφαλιστικό, προειδοποιώντας πως "οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πάρα πολλά λογιστικά γραφεία θα κλείσουν και όλοι οι επαγγελματίες και το προσωπικό τους θα μείνουν άνεργοι".

Καλεί την ΠΟΦΕΕ να προχωρήσει στη σύγκληση της ολομέλειας των Προέδρων Ενώσεων μελών της, για να συζητήσουν και να πάρουν αποφάσεις για το τι θα κάνει ο κλάδος ως δυναμική αντίδραση στο τεράστιο θέμα του ασφαλιστικού των ελευθέρων επαγγελματιών και των επιχειρήσεων, αλλά και "της υπέρμετρης  φορολογίας τους που σχεδιάζεται παράλληλα από το Υπουργείο Οικονομικών".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι κινητοποιήσεις όλων των κλάδων των ελευθέρων επαγγελματιών και λοιπών φορέων της οικονομίας, για την αντίθεση τους στο νέο ασφαλιστικό σχέδιο νόμου εντείνονται, διότι η κυβέρνηση  φαίνεται ανυποχώρητη σε αυτό.

Το Ασφαλιστικό σχέδιο νόμου προβλέπει ουσιαστικά δήμευση του εισοδήματος των επιστημόνων - ελεύθερων επαγγελματιών και των επιχειρηματιών, συνυπολογιζομένων των λοιπών φορολογικών τους υποχρεώσεων, γι αυτό δεν πρέπει να περάσει, διότι με μαθηματική ακρίβεια οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πάρα πολλά λογιστικά γραφεία θα κλείσουν και όλοι οι επαγγελματίες και το προσωπικό τους θα μείνουν άνεργοι.

Επειδή λοιπόν στα μέσα Φεβρουαρίου 2016 έχει εξαγγελθεί ότι θα ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2015, σας προτείνουμε να αποφασίσει άμεσα το Δ.Σ. της ΠΟΦΕΕ τη σύγκληση της ολομέλειας των Προέδρων Ενώσεων μελών της, για να συζητήσουν και να πάρουν αποφάσεις για το τι θα κάνει ο κλάδος ως δυναμική αντίδραση στο τεράστιο θέμα του ασφαλιστικού των ελευθέρων επαγγελματιών και των επιχειρήσεων, αλλά και της υπέρμετρης  φορολογίας τους που σχεδιάζεται παράλληλα από το Υπουργείο Οικονομικών.