Skip to main content

Εγκαινιάστηκε το κτήριο «Παντελής Παντελιάδης» στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

To κτήριο διαθέτει μοντέρνους χώρους μάθησης αλλά και υπερσύγχρονα εργαστήρια, τα οποία είναι απαραίτητα για τις σπουδές των μαθητών

Ένα υπερσύγχρονο και βιοκλιματικό κτήριο που χτίστηκε με δωρεά της οικογένειας Παντελή Παντελιάδη, του ομίλου ΟΠΤΙΜΑ- ΗΠΕΙΡΟΣ- ΜΕΤΡΟ- My Market,  και στεγάζει τις τάξεις του Λυκείου της Αμερικανικής Σχολής εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ το κτήριο φιλοξένησε τους μαθητές, τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Παντελής Παντελιάδης ήταν απόφοιτος της τάξης του 1956 και ομότιμος έφορος ενώ σήμερα έφορος στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή είναι ο γιος του Στέφανος.

To «P. Panteliadis» διαθέτει μοντέρνους χώρους μάθησης, αλλά και υπερσύγχρονα εργαστήρια τα οποία είναι απαραίτητα για τη μαθητεία τους.

Ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Jeff Lansdale, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της κοινότητας της ΑΓΣ στην οικογένεια Παντελιάδη που επένδυσε, όπως είπε, στην επαγγελματική κατάρτιση μέσα από αυτό το σύγχρονο κτήριο.

Από την πλευρά του ο κ. Στέφανος Παντελιάδης είπε ότι η ΑΓΣ άλλαξε την πορεία της ζωής του πατέρα που ξεκίνησε από την Ιερισσό της Χαλκιδικής και όταν τελείωσε το σχολείο εμπνεύστηκε την επαγγελματική του πορεία. «Θα ήταν πολύ περήφανος σήμερα αν ήταν εδώ και έβλεπε αυτό το κτήριο» είπε προσθέτοντας ότι ο πατέρας του ήταν πάντα ευγνώμων και τυχερός που είχε σπουδάσει στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή. «Μέσα από τη δωρεά θέλουμε να δώσουμε την δυνατότητα σε παιδιά από τη Βόρεια Ελλάδα να σπουδάσουν εδώ και να αναπτύξουν τις ικανότητες τους και να ακολουθήσουν τα όνειρα τους» τόνισε.

Χαιρετισμούς απεύθυναν επίσης ο Διευθυντής του Λυκείου Μανώλης Πεδιωτάκης, του ΕΠΑΛ Απόστολος Βουρκούδης καθώς και ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Συμβουλίου Εφόρων Peter Schube ενώ την κορδέλα έκοψαν οι δυο γιοι του Παντελή Παντελιάδη, Αριστοτέλης και Στέφανος.