Skip to main content

Λιανεμπόριο:Έκτακτη σύσκεψη λοιμωξιολόγων-Προβληματισμός για Θεσσαλονίκη, Κοζάνη

Συνεδριάζουν εκτάκτως οι λοιμωξιολόγοι με τη συμμετοχή των υπουργών Κικίλια και Γεωργιάδη - Στο επίκεντρο οι περιοχές στο «βαθύ κόκκινο».

Συνεδριάζουν εκτάκτως οι λοιμωξιολόγοι σχετικά θέμα το άνοιγμα των καταστημάτων, το οποίο έχει ανακοινωθεί για τη Δευτέρα 5 Απριλίου. Στην έκτακτη συνεδρίαση μετέχουν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνεδρίαση έχει ως αντικείμενο τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν τα καταστήματα την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου.

Κατά ορισμένες πληροφορίες που επικαλείται το ethnos.gr, υπάρχουν προτάσεις για ενδεχόμενη αναβολή στο άνοιγμα καταστημάτων σε περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο».

Όπως είναι γνωστό, στο «βαθύ κόκκινο» βρίσκονται, μεταξύ άλλων, η Αττική, η Θεσσαλονίκη, αλλά και πάρα πολλές περιοχές στην Ελλάδα, ωστόσο αυτές δεν μπαίνουν στη συζήτηση.

Διαβάστε: Ανησυχία για Θεσσαλονίκη - Αύξηση 270% στις εισαγωγές ασθενών Covid τον Μάρτιο

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ethnos.gr στο επίκεντρο της συζήτησης είναι η Κοζάνη, περιοχή για την οποία ενδέχεται να αποφασίσουν να μην ανοίξουν τα μαγαζιά από Δευτέρα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως «αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, τα καταστήματα θα ξανακλείσουν. Πρέπει να τηρηθούν το ραντεβού, το τρίωρο, το sms. Αν δεν τηρηθούν, θα έχουμε πρόβλημα». Ερωτηθείς για τα πολυκαταστήματα, ανέφερε ότι το άνοιγμα τους θα είναι το επόμενο βήμα και δεν αποκλείεται να γίνει εντός του Απριλίου.