Skip to main content

Έκθεση με τα... best of έργα του ΤΕΠΕ στο Παπαγεωργίου

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά στο φουαγιέ του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, στις 11:00–16:00 και η διάρκειά της είναι έως την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

«Best Of…» είναι ο τίτλος της έκθεσης του Τομέα Εικαστικών Παρεμβάσεων και Εφαρμογών (ΤΕΠΕ) του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, που φιλοξενείται στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου. Η αναδρομική έκθεση περιλαμβάνει τα έργα 26 εικαστικών, τα οποία παρουσιάστηκαν τα τελευταία 7 χρόνια σε εκθέσεις και εκδηλώσεις του ΤΕΠΕ και αγαπήθηκαν από τα μέλη του και από το κοινό.

Μέσα από την τέχνη, τα μέλη του ΤΕΠΕ που συμμετέχουν στην έκθεση, ζωγράφοι και γλύπτες, στέλνουν τα δικά τους μηνύματα και διαδίδουν την κοινωνική τους ευαισθησία απέναντι σε πολλά επίκαιρα και καθημερινά θέματα.

«Τα μάτια του επισκέπτη γεμίζουν υψηλή τέχνη, χρώμα και πάνω απ’ όλα θεματολογία.  Όλη η ζωή με τα καυτά της θέματα, όπως δείχνει η θεματολογία των εκθέσεων: ‘’Παρεμβολές στο γκρίζο (2013)’’, “Ανθρώπων Ίχνη (2014)”, “Περιβάλλον, Έρωτας, Άνθρωπος (2016)”, “Χαμένες Πατρίδες του Ελληνισμού (2017)”, “Give Back (2018)”, “Η Φτώχια έχει χρώμα. Ο Πλούτος είναι γκρι (2019)”. Η έκθεση “Best Of…’’ είναι μια έκθεση που είναι οι ίδιοι οι καλλιτέχνες, οι άνθρωποι και τα βιώματά τους», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΤΕΠΕ Αντώνης Φιλιππόπουλος, προτρέποντας ασθενείς, συνοδούς, επισκέπτες και εργαζόμενους του Νοσοκομείου να την επισκεφθούν. Ο ίδιος δηλώνει υπερήφανος για την αρμονική συνύπαρξη –στις εκθέσεις του Τομέα– καθηγητών, διδασκόντων, πτυχιούχων της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, καθώς και αυτοδίδακτων ευαίσθητων εικαστικών.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά, στις 11:00 – 16:00 και η διάρκειά της είναι έως την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019.