Skip to main content

Έλεγχοι Δ. Θεσσαλονίκης για παράνομες διαφημιστικές πινακίδες και επιγραφές

Κλιμάκια ελεγκτών συνοδεία του αντιδημάρχου Οικονομικών Μ. Κούπκα πραγματοποίησαν ελέγχους σε κεντρικές οδούς για παράνομες πινακίδες και επιγραφές

Σε ελέγχους για παράνομες διαφημιστικές πινακίδες και επιγραφές προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Το απόγευμα Τρίτης, δύο κλιμάκια ελεγκτών συνοδεία του αντιδημάρχου Οικονομικών Μιχάλη Κούπκα πραγματοποίησαν ελέγχους σε κεντρικές οδούς, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Τα κλιμάκια κάνουν συστάσεις σε επιχειρήσεις με μπανερς που βρίσκονται πάνω σε πεζοδρόμια καθώς και σε πινακίδες και επιγραφές επαγγελματιών σε κιγκλιδώματα και μπαλκόνια πολυκατοικιών.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Μιχάλη Κούπκα, σε κάποιες κεντρικές οδούς της πόλης οι διαφημιστικές πινακίδες και επιγραφές κοντεύουν να ξεπεράσουν σε αριθμό τις νόμιμες.

«Πέρα από την αυστηρή νομοθεσία στο θέμα των διαφημίσεων, οι ακραίες καιρικές συνθήκες και η κλιματική αλλαγή δεν μας επιτρέπουν καμία απολύτως ελαστικότητα. Ειδικά οι πινακίδες πάνω σε καγκελα και σε μπαλκόνια οικοδόμων θα πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα για να μην κινδυνεύουν οι συμπολίτες μας. Μεγάλο όμως είναι το πρόβλημα και με την αφισορύπανση με αναρτήσεις που συχνά αποσπούν την προσοχή των οδηγών, όταν αυτή θα έπρεπε να είναι στραμμένη αποκλειστικά στον δρόμο μπροστά τους» υπογραμμίζει ο κ. Κουπκας.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι έλεγχοι στις παράνομες διαφημίσεις του υπαίθριου χώρου και στις επιγραφές θα εντατικοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.