Skip to main content

Embryolab: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Γονιμότητας με θέμα ««Minds Matter»

Το Embryolab, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Γονιμότητας, δημιούργησε μια καμπάνια ευαισθητοποίησης για την υποστήριξη όλων όσων αντιμετωπίζουν θέματα γονιμότητας

Η υπογονιμότητα ορίζεται ως η αδυναμία φυσικής σύλληψης που επηρεάζει 1 στους 6 ανθρώπους αναπαραγωγικής ηλικίας ή αλλιώς 25 εκατομμύρια πολίτες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως αναφέρει το embryolab, η υπογονιμότητα είναι μια τεράστια συναισθηματική πρόκληση και εκτείνεται πέρα από τις σωματικές επιπτώσεις. Η πολύπλοκη αλληλεπίδραση μεταξύ υπογονιμότητας και ψυχικής υγείας απαιτεί υποστήριξη, σημειώνει.

«Minds Matter» είναι το θέμα της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Γονιμότητας και στόχος είναι, σύμφωνα με την εταιρεία, να ευαισθητοποιήσει για το συναισθηματικό φορτίο, το στίγμα, τα ταμπού και να ενθαρρύνει την ψυχολογική υποστήριξη των ανθρώπων της υπογονιμότητας από γιατρούς, εμβρυολόγους, μαίες, ειδικούς ψυχικής υγείας, συμβούλους γονιμότητας, τον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο αλλά και από το επαγγελματικό περιβάλλον.

Πρόσφατη έρευνα του Οργανισμού «Fertility Europe» σε περισσότερους από 2.500 συμμετέχοντες αποκάλυψε ότι σχεδόν το 80% αισθάνθηκε την ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης από επαγγελματίες ψυχικής υγείας ή συμβούλους, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής τους στην υπογονιμότητα. Αυτό περιλαμβάνει τα στάδια από τις ανεπιτυχείς προσπάθειες σύλληψης έως την πιθανή διάγνωση, τη θεραπεία και τα αποτελέσματα, αναδεικνύοντας τις βαθιές επιπτώσεις στην ψυχική τους ευεξία.

Το Embryolab, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Γονιμότητας δημιούργησε μια καμπάνια ευαισθητοποίησης για την υποστήριξη όλων όσων αντιμετωπίζουν θέματα γονιμότητας με την προτροπή να μιλήσουμε ανοιχτά και να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους αυτούς σε κάθε τους βήμα.

4 Ειδικοί του Embryolab, οι Νίκος Χριστοφορίδης, Αλεξία Χατζηπαρασίδου, Μιχάλης Κυριακίδης, Αχιλλέας Παπαθεοδώρου μιλούν από τον Συμβουλευτικό τους ρόλο σε video μικρής διάρκειας και μας καλούν να μοιραστούμε το μήνυμά τους:

  •     Δεν έχω παιδί, χωρίς να είναι επιλογή μου
  •     Συναισθηματική υποστήριξη και Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή
  •     Η τεχνητή νοημοσύνη υποστηρίζει την εμπειρία της εξωσωματικής
  •     Θεραπεία εξωσωματικής και εργασία
  •     Όπου η ελπίδα συναντά την επιστήμη
  •     Η ανδρική υπογονιμότητα

Το Embryolab τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Γονιμότητας 2023 είναι μια ανοιχτή πρόσκληση προς όλους – τους φορείς χάραξης πολιτικής, τους επαγγελματίες υγείας και το κοινό – να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στη γονιμότητα και στην ψυχική υγεία.