Skip to main content

Εμπρηστικός και πάλι ο Μπαχτσελί: Η πειρατεία της Ελλάδας δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη

Συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί κυβερνητικός εταίρος Ερντογάν και αρχηγός του Εθνικιστικού Κινήματος

«Πειρατεία» που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη, χαρακτήρισε τη φερόμενη παρενόχληση των τουρκικών F-16 από το ελληνικό σύστημα αεράμυνας S-300, ο κυβερνητικός εταίρος Ερντογάν και αρχηγός του Εθνικιστικού Κινήματος (ΜΗΡ), Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

«Η Ελλάδα προβαίνει σε όποια απειλή περνάει από το χέρι της για να ξεχειλίσει το ποτήρι. Η παρενόχληση, που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη, αποτελεί πειρατεία και πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις (στην Ελλάδα)», είπε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί σε συνέντευξη τύπου μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματός του.

«Η Τουρκία είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο»

«Μια άλλη πτυχή του θέματος που προκαλεί σκέψη είναι ότι το κλείδωμα έγινε σε πολεμικά αεροσκάφη που εκτελούσαν αποστολή του ΝΑΤΟ. Η στρατηγική απειλή είναι οι ΗΠΑ, που έχουν κάνει την Ελλάδα στρατιωτική τους βάση. Πρέπει να γίνει γνωστό ότι δε θα υποκύψουμε σε καμία επιβολή. Η Τουρκία είναι έτοιμη με όλες τις εθνικές της δυνάμεις για παν ενδεχόμενο», πρόσθεσε ο εταίρος της κυβέρνησης Ερντογάν.

«Η αντιπολίτευση να πάρει θέση για την Ελλάδα»

Ο αρχηγός των εθνικιστών στην Τουρκία έριξε τα βέλη του και προς την τουρκική αντιπολίτευση, την οποία κάλεσε να πάρει θέση στις προκλήσεις της Ελλάδας. «Μέχρι σήμερα, η συμμαχία - όνειδος δεν έχει αποστασιοποιηθεί από την τρομοκρατία. Δυστυχώς, (μέχρι σήμερα) δεν έχει δείξει ευαισθησία για κανένα εθνικό θέμα. Είναι τόσο αντίθετο με την ιδεολογία του CHP το να μη μιλάει για τις προκλήσεις της Ελλάδας.

Το CHP πρέπει να ξεκαθαρίσει με ποια πλευρά είναι. Το μέλλον της Τουρκίας δε θα πέσει στα χέρια της επονείδιστης αντιπολίτευσης. Η Λαϊκή Συμμαχία αποτελεί την εγγύηση για αυτό. Η οικονομική ανακούφιση και η ανάκαμψη προχωρούν με ταχείς ρυθμούς. Η συμμαχία της αντιπολίτευσης - όνειδος έχει πέσει η ίδια από το βάθρο που έχτισε βασιζόμενη στις συκοφαντίες για την τουρκική οικονομία».

Πηγή: ethnos.gr