Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επενδυτικός μαγνήτης ημιτελές οικιστικό project στο Πανόραμα

Η ακτινογραφία του οικιστικού project που έχει βγει σε πλειστηριασμό - Ποια η διαδικασία μέχρι την ολοκλήρωση πώλησης του ακινήτου

Σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει ημιτελές συγκρότημα κατοικιών επί των οδών Αναλήψεως 25 και Κουντουριώτη, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, που έχει βγει προς πώληση.

Το οικιστικό project της εταιρείας Μακεδονική Διεθνής Κατασκευαστική ΑΕ, η κατασκευή του οποίου σταμάτησε το 2007, βγήκε σε πλειστηριασμό πέρυσι τον Φεβρουάριο. Η πλειοδότρια εταιρεία, αφού προχώρησε στις απαραίτητες νομιμοποιήσεις/τακτοποιήσεις, αποφάσισε να το πουλήσει, προκειμένου το ακίνητο να αποκτήσει ξανά ζωή.

Την πώληση ολόκληρου του οικιστικού project έχουν αναλάβει από κοινού οι εταιρείες Άτρια Υπηρεσίες Ακινήτων, μέλος του παγκόσμιου δικτύου συνεργατών της CBRE και ΔΑΝΟΣ - An alliance member of BNP PARIBAS Real Estate.

Το τελευταίο διάστημα οι πολυτελείς, σύγχρονες, κατοικίες, όταν μάλιστα βρίσκονται σε προνομιακή θέση αποτελούν ολοένα και πιο ισχυρό πόλο έλξης για τους επενδυτές. Το συγκρότημα που αναπτύσσεται σε 3.270 τμ βρίσκεται σε προνομιακή θέση με αποτέλεσμα να έχει ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά πολλών ενδιαφερομένων, την ώρα μάλιστα που οι νεόδμητες κατοικίες, μετά από μια μακρά καθίζηση της κτηματαγοράς, είναι περιορισμένες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το εν λόγω project, που αποτελεί μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες οικιστικές αναπτύξεις, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον τόσο εγχώριων όσο και ξένων επενδυτών, μεταξύ των οποίων είναι και κατασκευαστικές εταιρείες.

Τι περιλαμβάνει το συγκρότημα

Το συγκρότημα διαθέτει όψη τόσο επί της οδού Αναλήψεως 24 όσο και επί της οδού Κουντουριώτου. Περιλαμβάνει 15 διαμερίσματα και 6 μεζονέτες σε πέντε αυτοτελή κτήρια, και λόγω επικλινότητας του εδάφους η πλειονότητα των κατοικιών διαθέτουν θέα προς τη Θεσσαλονίκη και τον Θερμαϊκό κόλπο. Σημειώνεται πως οι κατοικίες εκτείνονται από 77 έως 236 τμ. Περισσότερα τμ διαθέτουν οι μεζονέτες.

Το συγκρότημα περιλαμβάνει δυο υπόγειους ορόφους πάρκινγκ 52 θέσεων, 12,5 τμ έκαστη.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί τη δεύτερη, μετά την αξιοποίηση του πρώην ξενοδοχείου Νεφέλη, μεγάλης κλίμακας οικιστική ανάπτυξη στην περιοχή.

Η διαδικασία προώθησης ξεκίνησε πρόσφατα από τις δύο εταιρείες. Στην παρούσα φάση συλλέγονται μη δεσμευτικές οικονομικές προσφορές, ενώ εντός του Ιουλίου θα ζητηθεί η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών. Η διαδικασία πώλησης του συγκροτήματος αναμένεται πως θα έχει ολοκληρωθεί εντός του δεύτερου εξαμήνου του έτους.

Image