Skip to main content

Επικεφαλής η Σακοράφα στο Επικρατείας ΜέΡΑ25-ΛΑΕ - Στην τέταρτη θέση η Δέσποινα Χαραλαμπίδου

Τα πρώτα ονόματα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της εκλογικής συνεργασίας ΜέΡΑ25-ΛΑΕ-Ανένταχτων Αγωνιστών

Με τη Σοφία Σακοράφα επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας κατεβαίνει στις εκλογές το ΜέΡΑ25, το οποίο παράλληλα έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα ονόματα που επισημοποιούν και την εκλογική συνεργασία με τη Λαϊκή Ενότητα-Ανυπότακτη Αριστερά και άλλων Ανένταχτων Αγωνιστών.

Και αυτό γιατί στην τέταρτη θέση είναι η Δέσποινα Χαραλαμπίδου από τη Θεσσαλονίκη που προέρχεται από τον χώρο της ΛΑΕ-ΑΑ. Υπενθυμίζεται ότι η πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης είναι περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με την παράταξη «Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία».

Στο ψηφοδέλτιο επικρατείας βρίσκονται επίσης ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας Νίκος Θεοχαράκης και ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Σεραφείμ Σεφεριάδης, ενώ στους απόδημους είναι οι Χριστίνα Μπαλτατζή (γεωπόνος), Σπύρος Μουρατίδης (πολεοδόμος) και Κώστας Στεφανίδης (αρχιτέκτονας).

Σημειώνεται ότι τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη που κατεβαίνει ως υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης καταλαμβάνει ο Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν που είναι και στο DiEM25.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr από πλευράς ΛΑΕ-ΑΑ αναμένεται υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας να είναι το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και πρώην βουλευτής Νάντια Βαλαβάνη και ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι Στάθης Κουβελάκης.