Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021
x

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ: ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ

Το προσεχές Σάββατο - Θα πραγματοποιήσουν και συγκέντρωση έξω από το Carrefour στο εμπορικό κέντρο Μακεδονία, στον Φοίνικα

Σε τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 15:00 το προσεχές Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, προχωρούν οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του Ομίλου Μαρινόπουλος, όλων των καταστημάτων και των αποθηκών που εδρεύουν στη Βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα, όπως αποφάσισε το Σωματείο Εργαζομένων, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το Carrefour στο εμπορικό κέντρο Μακεδονία, στον Φοίνικα.

Τονίζοντας ότι το «από μέρα σε μέρα» και το «κάντε λιγάκι υπομονή» εξαντλήθηκε, οι εργαζόμενοι στη Μαρινόπουλος ζητούν την άμεση εξόφληση του μισθού Δεκεμβρίου και την έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας εφεξής, καθώς και να μην υπάρξει καμία απώλεια θέσεων εργασίας και εργασιακών δικαιωμάτων.

Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση - απόφαση της ΓΣ του Σωματείου Εργαζομένων στον Όμιλο αναφέρει:

«Συνεχίζουμε στο δρόμο που χαράξαμε όταν ιδρύσαμε το σωματείο μας, κάτω από δύσκολες συνθήκες αφού η πλειοψηφία του Πανελλαδικού σωματείου δεν επέτρεψε να γίνουν εκλογές στο νομό μας, στο παράρτημα Θεσ/νίκης, για να «καθαρίσει»την  δικαιολογημένη-σταθερή  αντίσταση μας,  στα βάρβαρα σχέδια της εργοδοσίας  για μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων, για βλαπτικές μεταβολές των όρων εργασίας.Άλλωστε από καιρό η πλειοψηφία της διοίκησης του Πανελλαδικού, δεν λειτουργούσε σωστά (π.χ.πότε έγιναν οι διαγραφές που αναφέρει, αφού οι «πέντε διαγραμμένοι» ήταν υποψήφιοι στις  εκλογές;;;),κρατούσε κρυφές επαφές με την εργοδοσία,  συμφώνησε σε αλλαγές συμβάσεων  και απολύσεις (π.χ.επιδόματα, καθαριότητα, φύλαξη,απολύσεις), ενώ γνώριζε  σχέδια της επιχείρησης δεν ενημέρωνε τους συναδέλφους, δεν οργάνωνε την αντίσταση τους.

Το σωματείο μας στη Β. Ελλάδα, με βάση τις ανάγκες και τα προβλήματά μας, συσπειρώνει ολοένα και περισσότερους συναδέλφους. Ιδρύθηκαν δύο παραρτήματα που  πραγματοποίησαν  αρχαιρεσίες  για  την εκλογήδιοίκησης. Δεν θα ακολουθήσουμε στον κατήφορο που ακολουθεί η πλειοψηφία της διοίκησης του Πανελλαδικού σωματείου με τις συκοφαντίες και τα ψέματα που εξαπολύει  ενάντια στους εργαζόμενους που παλεύουν μέσα από το σωματείο μας και μέσα από επιτροπές αγώνα σε όλη την Ελλάδα. Δεν θα παρακολουθήσουμε την κατρακύλα, να παρουσιάζει τους «διορισμένους» από την ίδια, σαν παραρτήματα και  μαζί με στελέχη της επιχείρησης να τους κατοχυρώνει να διακινούν τις καθησυχαστικές-παραπλανητικές-συκοφαντικές ανακοινώσεις της.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας!
Δεν υπάρχουν «βόρειοι» και «νότιοι»,
«παλιοί» και «νέοι», «8ωροι» και «4ωροι»!

Υπάρχουν από τη μια οι εργαζόμενοι με τις ανάγκες τους και από την άλλη οι εργοδότες με τα συμφέροντά τους.Εμείς από την πείρα μας υποστηρίζουμε ότι ποτέ τα συμφέροντα της εργοδοσίας δεν κάλυψαν τις ανάγκες των εργαζόμενων. Στα τελευταία χρόνια επιβεβαιώθηκε στην πράξη,ότι οι εργαζόμενοι πληρώσαμε τα κέρδη τους στην «ανάπτυξη» και την ζημιά τους στην «κρίση».
Άσπρη μέρα δεν θα δούμε αν δεν αγωνιστούμε
Οργανώνουμε τους αγώνες μας, δυναμώνουμε το σωματείο μας.
Συνεχίζουμε όλοι μαζί για αυτά που μας ενώνουν:
δουλειά για όλους με δικαιώματα, μισθός που να καλύπτει τις ανάγκες μας».

A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ