Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΩΡΙΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ενημέρωση και εξετάσεις για την ψωρίαση την επόμενη Τρίτη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης

Τη δυνατότητα να ενημερωθεί και να εξεταστεί για την ψωρίαση, δίνει στο κοινό η Β´ Κλινική Δερματικών και Αφροδισίων Νοσημάτων ΑΠΘ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης, που εορτάστηκε χθες.

Η ενημέρωση για τη συχνή αυτή δερματοπάθεια, που εκτιμάται ότι ταλαιπωρεί το 1- 3% του γενικού πληθυσμού, θα πραγματοποιηθεί στις 9:00-09:30, στο Νοσοκομείο.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, οι πολίτες θα πληροφορηθούν για τα αίτια της ψωρίασης, τους παράγοντες που επηρεάζουν την εμφάνισή της, το ρόλο της κληρονομικότητας και άλλα σχετικά θέματα.

Η αν. καθηγήτρια Δερματολογίας - Αφροδισιολογίας ΑΠΘ και διευθύντρια της Κλινικής Ελισάβετ Λαζαρίδου θα αναφερθεί, μεταξύ άλλων, στις μορφές της ψωρίασης, τις βλάβες που προκαλεί στο δέρμα, καθώς και τη θεραπευτική αντιμετώπιση, που διαφέρει από μορφή σε μορφή και από ασθενή σε ασθενή. Παράλληλα, θα απαντήσει στις ερωτήσεις των παρευρισκόμενων.

Στη συνέχεια, στις 09:30 - 13:00, γιατροί της Κλινικής θα εξετάσουν ασθενείς με ψωρίαση.

Οσοι επιθυμούν να ενημερωθούν και να εξεταστούν δωρεάν, παρακαλούνται να κλείνουν ραντεβού μέχρι και την Δευτέρα 04.11.19 στο τηλέφωνο της Κλινικής, 2313323873, από τις 10:00 έως τις 13:00. Για το κλείσιμο των ραντεβού θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Όπως επισημαίνει η κ. Λαζαρίδου, «η ψωρίαση είναι μια χρόνια, φλεγμονώδης πάθηση που χαρακτηρίζεται από υπέρμετρο πολλαπλασιασμό των κερατινοκυττάρων, των κυττάρων που σχηματίζουν την επιδερμίδα. Το αποτέλεσμα είναι τα κύτταρα της επιδερμίδας στις προσβεβλημένες περιοχές να ανανεώνονται κάθε 4-6 ημέρες, αντί για 28-30 ημέρες που είναι το φυσιολογικό. Δεν πρόκειται για μεταδοτική δερματοπάθεια. Περίπου το 1-3% του πληθυσμού υποφέρει από κάποια μορφή της νόσου, ενώ η επίπτωση είναι λίγο σοβαρότερη στους άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες. Σε ορισμένους πληθυσμούς, ο επιπολασμός ξεπερνά ακόμα και το 10%, καθιστώντας τη νόσο σοβαρό πρόβλημα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ