Skip to main content

Σύγκρουση Τσίπρα με Γεωργιάδη - «Ήρθε ο νονός, πάντα άξιος»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε εξηγήσεις από τον Άδωνι Γεωργιάδη για τη βάφτιση, με τον υπουργό Ανάπτυξης να απαντά σε υψηλούς τόνους

Ένταση επικράτησε στη Βουλή σήμερα το μεσημέρι όταν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα μπήκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αλέξης Τσίπρας του είπε χαρακτηριστικά «ήρθε ο νονός; Άξιος, πάντα άξιος» ύστερα από τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη που ανακοίνωσε ότι έγινε νονός εν μέσω lockdown, επικαλούμενος ειδική άδεια.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε εξηγήσεις από τον Άδωνι Γεωργιάδη για τη βάφτιση, με τον υπουργό Ανάπτυξης να απαντά σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το έγγραφο «παλιόχαρτο» και ζήτησε απαντήσεις από την κυβέρνηση εάν είναι πλαστό ή αληθές χαρτί. «Εάν είναι αληθές», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «να μας δείξετε και άλλες τέτοιες άδειες αν υπάρχουν, που παραβιάζουν κατ’ εξαίρεση τους νόμους που η ίδια η κυβέρνηση ψήφισε».

Συμπλήρωσε ότι σε περίπτωση που είναι πλαστό το έγγραφο, οφείλει ο κ. Γεωργιάδης «να καταθέσει τώρα κιόλας την παραίτησή του».

Επικαλέστηκε μάλιστα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο κ. Γεωργιάδης βάφτισε το παιδί του επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής Δημοσίων Συμβάσεων λέγοντας ότι εάν ισχύει κάτι τέτοιο δημιουργείται ένα μείζον ζήτημα καθώς ο υπουργός Ανάπτυξης έχει στην αρμοδιότητά του τη γενική γραμματεία εμπορίου.

Ο κ. Τσίπρας, ανέφερε, μάλιστα πως «νομίζετε ότι η Βουλή είναι τηλεπαράθυρα χαμηλού επιπέδου που επιλέγετε κάθε βράδυ να κονταροχτυπιέστε με τον εαυτό σας. Δεν σας κάνουμε τη χάρη».

Ο υπουργός Ανάπτυξης παραδέχτηκε ότι βάπτισε το παιδί του προέδρου της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, Γιώργου Κατωπόδη, ο οποίος όμως υπενθύμισε ότι διορίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα από τον τότε υπουργό Γιώργο Σταθάκη. Παρέμεινε, δε, στη θέση του από το 2016 μέχρι και το 2019, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η Νέα Δημοκρατία.

Ο υπουργός Ανάπτυξης απέκρουσε τα πυρά Τσίπρα, υπογραμμίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει ως πλαστογράφο κάποιον που διόρισε η δική του κυβέρνηση και παράλληλα υπενθύμισε τι έγινε με την περίπτωση του αδελφού του Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι άλλαξε ο Ποινικός Κώδικας προκειμένου να αποφύγει την φυλάκιση ο αδελφός Τσίπρα, ο οποίος είχε καταδικαστεί από την ελληνική δικαιοσύνη.

Διαβάστε: Γεωργιάδης: Δεν θα γίνουμε γουρούνια επειδή θέλει να μας ρίξει στη λάσπη ο ΣΥΡΙΖΑ