Skip to main content

Εύβοια: Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς σε Νέα Αρτάκη και Ψαχνά

Εκείνο που φοβούνται οι πυροσβέστες είναι οι αναζωπυρώσεις, καθώς υπάρχουν πάρα πολλές διάσπαρτες εστίες

Πολύ καλύτερη είναι η κατάσταση της πυρκαγιάς αυτή την ώρα στην Εύβοια συγκριτικά με τη χθεσινή μέρα. Η μάχη που δόθηκε από το πρωί μέχρι αυτή την ώρα τόσο από τις επίγειες όσο και τις εναέριες δυνάμεις διαμόρφωσε μία θετική εικόνα, καθώς τα μεγάλα μέτωπα πάνω από την Αρτάκη περιορίστηκαν.

Την ίδια στιγμή εκείνο που φοβούνται οι πυροσβέστες είναι οι αναζωπυρώσεις, καθώς υπάρχουν πάρα πολλές διάσπαρτες εστίες στα Ψαχνά και στην Ν. Αρτάκη που θα μπορούσαν να αποτελέσουν το νέο πονοκέφαλο.

Την ίδια στιγμή και οι ασταθείς άνεμοι είναι πρόβλημα, δεδομένου ότι αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση. Τα πεζοπόρα τμήματα και οι επίγειες δυνάμεις συνεπικουρούμενα με 4 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα έχουν δώσει μία πραγματική μάχη για να περιορίσουν της αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πάνω από 5.000 στρέμματα έχουν θυσιαστεί αυτό το διήμερο στις φλόγες, ενώ δεν έχει γίνει αποτύπωση των καταστροφών. Μέχρι στιγμής όμως δεν υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια και επιχειρήσεις καθώς σε αρκετές περιπτώσεις σώθηκαν την τελευταία στιγμή.

Το σύνολο των δυνάμεων που βρίσκεται στην περιοχή παραμένει σε επιφυλακή και μέσα στη νύχτα θα προσπαθήσει να περιορίσει τις αναζωπυρώσεις σε κρίσιμα σημεία.