Skip to main content

Μεγάλη πυρκαγιά στα Ψαχνά Ευβοίας - Μήνυμα του 112 σε κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα

Οι φλόγες κατακαίουν μεγάλες εκτάσεις στα Ψαχνά ενώ παράλληλα απειλούνται τα πρώτα σπίτια

Δυο φωτιές ξέσπασαν σήμερα (21/8) το πρωί στα Ψαχνά Ευβοίας, με συνθήκες αέρα και υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες ξεκίνησαν ταυτόχρονα.

Παράλληλα στάλθηκε μήνυμα 112, πριν από λίγη ώρα, στους κατοίκους της περιοχής, ώστε να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες του eviathema.gr, η πρώτη πυρκαγιά είναι πίσω από το Πανεπιστήμιο Ψαχνών στην περιοχή Προφήτης Ηλίας και η δεύτερη στη θέση Καλκαντρί.

Απειλούνται σπίτια από τη φωτιά στα Ψαχνά

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά στην περιοχή Προφήτης Ηλίας καίει αγροτοδασική έκταση. Στο σημείο επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος παρέχουν συνδρομή 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Επιβεβαιώνοντας τις προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, οι φλόγες κατακαίουν μεγάλες εκτάσεις στα Ψαχνά ενώ παράλληλα απειλούνται τα πρώτα σπίτια.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τη φωτιά στην Εύβοια

Ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς δήλωσε πριν από λίγο στο evima.gr, «είμαι συγκλονισμένος καίγεται ο τόπος, τίποτα άλλο δεν έχω να πω η εικόνα είναι συγκλονιστική η φωτιά είναι κοντά στα σπίτια», δήλωσε ταραγμένος ο δήμαρχος.

«Η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η κατάσταση είναι τρομακτικά δύσκολη. Μπροστά βρέχει φωτιά, οι άνεμοι είναι πολύ δυνατοί και η ατμόσφαιρα πολύ ξερή», είπε στο evima.gr ο διοικητής της πυροσβεστικής Κώστας Ψαρρός.